NKT fastsætter nye forventninger på mellemlangt sigt

NKT Holdings bestyrelsesformand, Jens Due Olsen Lyng. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

NKT har fastsat nye forventninger på mellemlang sigt, efter at selskabet har besluttet sig for at dele virksomheden op i to selvstændige børsnoterede selskaber, NKT og Nilfisk.

Det fremgår af en spaltningsredegørelse til fondsbørsen mandag morgen.

I forbindelse med spaltningen fra Nilfisk har NKT, der fremadrettet vil indeholde forretningsområdet Cables, fastsat en række mål for de næste tre til fem år. Målene lyder på et operationelt EBITDA på omkring 200-225 mio. euro og et afkast af investeret kapital på over 13 pct., fremgår det af meddelelsen.

I 2017 forventer NKT en omsætning på omkring 1,1 mia. euro og et operationelt EBITDA på 140 mio. euro. Forventningerne til 2017 er uændrede i forhold til halvårsregnskabet. Samtidig har selskabet et mål om en gearingsgrad på op til 1,5.

NKT vil desuden fremadrettet have et mål om et udbytte på en tredjedel af årets samlede resultat, "forudsat at kapitalstrukturen tillader det".

»Yderligere overskydende likviditet kan udloddes som aktietilbagekøb eller ekstraordinært udbytte,« skriver NKT i meddelelsen.

Selskabet venter dog ikke at udbetale udbytte i 2018, hvor NKT i stedet vil fokusere på at nedbringe gældsniveauet.

Forretningsområdet NKT Photonics vil efter spaltningen fortsat indgå i en fælles holdingstruktur med NKT, og dermed drive virksomhed som et selvstændigt selskab, der rapporterer til bestyrelsen i NKT.

Målene de næste tre til fem år for NKT Photonics lyder på en årlig organisk vækst på 10 pct., en EBITDA-margin på 25 pct. og et afkast af investeret kapital på 20 pct.

Tidligere var Nilfisk, der er kendt for støvsugere og rengøringsmaskiner, en division under NKT, men med spaltningen skilles Nilfisk nu fra resten af koncernen og bliver et selvstændigt selskab.

/ritzau/FINANS