NKT-boss: Tilfreds med sidste kvartal som samlet NKT-biks

CEO Michael Hedegaard Lyng. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

. Torsdagens regnskab markerer sidste gang, kabelforretningen og rengøringsmaskiner i henholdsvis NKT og Nilfisk aflægger regnskab sammen. Og det sker på ganske tilfredsstillende vis, mener NKT-direktør Michael Hedegaard Lyng.

- For kablerne er det første kvartal, hvor vi ser fuld effekt af opkøbet af ABB's kabelaktiviteter (gennemført 1. marts, red.), og det er godt at se, at det bidrager som forventet til positiv indtjeningsfremgang, og vi har et meget stærkt kvartal indtjeningsmæssigt med en EBITDA-margin på næsten 15 pct., siger Michael Hedegaard Lyng til Ritzau Finans.

- Vi vækster også forretningen flot med næsten 8 pct. organisk vækst, så det er vi også rigtig godt tilfreds med, tilføjer direktøren.

Han vil fremover have ansvar for kabeldivisionen og den meget mindre Photonics-forretning, mens Nilfisk udskilles som et separat børsnoteret selskab med effekt fra 12. oktober.

Trods den pæne fremgang i både omsætning og margin i kvartalet er der dog ikke ændret på udsigterne for hele 2017 i nogen af NKT's enheder.

- Med kablerne havde vi minusvækst i første kvartal, hvilket også var forventet, og nu er vi i runde tal på plus 1 pct. for halvåret. Så vi skal sådan set også blive med at se vækst i andet halvår.

- Jeg synes, vi ser realistisk på, hvad andet halvår bringer, og vi er sådan set tilfredse med at kunne fastholde vores forventninger, siger Michael Hedegaard Lyng.

ABB-KØB GIVER NYE MULIGHEDER

Med Nilfisks snarlige afgang har direktøren nu fokus rettet mod at få ABB-købet fuldt integreret og gøre sig til over for de store projekter, NKT nu vil være bedre rustet til at byde på.

- Det skal give en solid marginfremgang i NKT, og det skal også give en solid vækst på den mellem- til lange bane, for der er rigtig godt gang i de store infrastrukturinvesteringer i energisegmentet i Europa, siger NKT-chefen og henviser blandt andet til Südlink-projekterne i Tyskland.

Her skal en infrastrukturmotorbane bringe strøm fra den nordlige del af landet, hvor der er stor produktion af vedvarende energi blandt andet fra offshore-vindmøller, ned til den sydlige del af landet.

- Den slags er der flere af, ikke kun i Europa, men også i USA, hvor vi satser mere end vi nogensinde har gjort. Traditionelt har NKT været en europæisk forretning, men nu skal vi over Atlanten og havde fat i nogle af de store projekter der - også med vores nye teknologi, siger Michael Hedegaard Lyng.