Museum af verdenskendt arkitekt får ansigtsløft

Fredet nordjysk museum tegnet af en af verdens fremmeste arkitekter skal moderniseres ud fra masterplan fra Danmarks største tegnestue.

Det specielle lysindfald er med til at gøre Kunsten i Aalborg - det tidligere Nordjyllands Kunstmuseum - til en ganske særlig udstillingsbygning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kunsten i Aalborg - det tidligere Nordjyllands Kunstmuseum - skal opgraderes og moderniseres for op imod 130 millioner kroner.

Museet er tegnet af verdensnavnet Alvar Aalto samt Elissa Aalto og Jean-Jacques Baruël og blev opført i årene 1968-72. Museet er verdensberømt, blandt andet for sine unikke belysningsforhold, og det er i dag fredet.

Fonde skal spæde til, så en masterplan kan føres ud i livet. Ifølge den skal bygningerne restaureres og opgraderes, så museet "kommer til at fremstå som et moderne kulturelt kraftcenter," som det formuleres af tegnestuen C.F. Møller, der står bag den overordnede plan. Planen omfatter også bedre forhold for ansatte og besøgende samt et løft til forpladsen og omgivelserne for det nordjyske museum, som ligger i en park.

C.F. Møller er landets største tegnestue med hovedkontor i Aarhus samt afdelinger i Aalborg, København, Oslo, Stockholm og London. Arkitektfirmaet står i disse år blandt andet bag en række store sygehusbyggerier - i Aarhus, Oslo og Malmø - og bag den store udbygning af Panum-instituttet under Københavns Universitet.