Arkitekthus gafler norske oliepenge

Et af landets største arkitektfirmaer har vundet konkurrence om at skabe et nyt kvarter i Norges tredjestørste by.

Henning Larsen Architects har sammen med en norsk landskabsarkitekt vundet konkurrencen om at skabe et nyt kvarter, Leüthens Kulturhave, i Trondheim. Fold sammen
Læs mere
Foto: Animation fra Henning Larsen Architects.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det olierige Norge har gennem flere år været et mekka for byggerådgivere, og nu har Henning Larsen Architects, et af Danmarks største tegnestuer, vundet en international arkitektkonkurrence om at skabe et nyt bykvarter i Trondheim.

"Leüthens Kulturhave" i centrum af Norges tredjestørste by omfatter et kommunalt byggeri på 39.000 kvadratmeter med 1.000 ansatte, udstillingslokaler og møderum. Bygningerne placeres ved siden af en ny biograf og byens teater og skaber en ny plads.

Efter planen er der åbning i 2015 af byggeriet, som Henning Larsen har tegnet sammen med den norske landskabsarkitekt Gullik Gulliksen.

Bliv tilmeldt Berlingske Business-nyhedsbrevet Ejendomme, byggeri og anlæg


Henning Larsen, med hovedsæde på Vesterbro i København, har de senere år vundet adskillige opgaver i Norge - og henter i alt 65 procent af sin omsætning i udlandet.

Læs også: Byggerådgivere boomer i udlandet

Firmaet har afdelinger i Saudi Arabien og Libanon og åbnede i november en ny afdeling i München i det sydlige Tyskland.

Læs også: Arkitekt-ikon åbner tegnestue i Tyskland

Grundlæggeren Henning Larsen er en af Danmarks internationalt kendte arkitekter og har herhjemme eksempelvis tegnet Operaen og Dalgas Have-bebyggelsen på Frederiksberg med en del af CBS/Handelshøjskolen.

Læs også: Arkitekter brænder fingrene i Kina

Trods en hjemlig byggesektor i dvale øgede Henning Larsen sit salg i regnskabsåret 2010/11 med 13 procent til 165 millioner kroner. Virksomheden fik et overskud på næsten 14 millioner kroner før skat og har i dag omkring 170 ansatte.