Stjernearkitekt må droppe ambitiøs skibakke

En skibakke oven på en udvidet Amagerforbrænding. Så vild var ideen, men også for vild viser det sig nu.

Den amerikanske developer Douglas Durst lagde vejen forbi Bjarke Ingels tegnestue på Nørrebro. Fjorten dage senere kvitterede han med et tak for sidst og et projekt, han gerne ville have den danske arkitekt til at kigge på. Opgaven lød: Lav et bolig- projekt på den grund! 7. februar i år vandt BIG konkurrencen om at bygge boligkarreen West 57th i New York. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kendte danske arkitekt Bjarke Ingels' idé om en skibakke oven på en udvidet Amagerforbrænding falder nu til jorden.

Det skriver Politiken tirsdag.

Ifølge Politiken siger Københavns Kommune nej til sin del af en lånegaranti på 4 milliarder kroner til projektet, fordi det vil skade klima og miljø.

Læs også: Dansk arkitekt-komet vinder branchens oscar


En udvidelse af Amagerforbrændings kapacitet med næsten 30 procent til 560.000 ton affald årligt vil nemlig ikke blot vil øge CO2-udledningen fra 140.000 til 200.000 ton årligt. Den vil også fastlåse affaldsbehandlingen på værket i 30-40 år.

- Affald er en ressource, som bliver stadig vigtigere, og vi vil i København medvirke til at finde nye, smartere veje til at udnytte det, forklarer teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) over for Politiken.

København erkender, at renoveringen af Amagerforbrænding vil blive forsinket, og at en del af de 84 millioner kroner, der er brugt til udbud og projektering, er spildt. Men kommunen påpeger, at man tidligere har efterlyst bud på et »betydeligt mindre forbrændingsanlæg« fra Amagerforbrændings bestyrelse.

Projektet er blandt andet blevet fremhævet af CNN og andre toneangivende medier

Læs også: Danske arkitekter er bedst i Norden