Munkbøl tager sig af kundernes logistik

Munkbøls Transportservice i Herlufmagle på Sydsjælland arbejder sig længere og længere ind i kundernes forsyningskæde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at Munkbøls Transportservice i Herlufmagle fordoblede vognparken i 2007 til otte lastbiler, har virksomheden fortsat sin vækst. Ikke kun på transportområdet. Virksomheden arbejder sig længere ind i kundernes forsyningskæde. Blandt andet har vognmandsfirmaet ansvaret for »genopfyldningsvarer« i vvs-grossisten Brødrene Dahls 23 butikker på Sjælland.

»Vi henter varerne hos Brødrene Dahls logistikcenter i Ringsted, hvorefter vi overtager logistik og planlægning. Først pakker vi varerne, så låser vi os selv ind i butikkerne og læsser varerne af og tager den tomme emballage med tilbage. Dermed køber vores kunder ikke blot transport af gods fra et sted til et andet. De køber en samlet serviceydelse, der dækker hele forløbet fra afhentning, pakning, ruteplanlægning, distribution og levering,« siger Michael Munkbøl, Munkbøls Transportservice.

Foruden de otte lastbiler har firmaet også tre vare- biler. Vognmandsforretningen har hidtil været personligt ejet, men afleverer sit første årsregnskab i selskabsform for 2007. Den er en af tre nominerede vognmænd på Sjælland, som indgår i kåringen af Årets Transportvirksomhed hos Dansk Transport & Logistik. Virksomheden er en relativt ung vognmandsforretning med den 39-årige Michael Munkbøl på forsædet. Han startede den for 11 år siden med en varebil.

Foreløbige regnskabstal for 2007 viser en bruttofortjeneste på 4,7 mio. kr.

Bredbåndsfirma kundeEn af selskabets nye kunder er bredbåndsfirmaet Nordisk Mobiltelefon, der leverer teknisk udstyr til hurtige datatransmissioner på mobile enheder som bærbare computere. Munkbøls Transportservice henter det tekniske udstyr i Stockholm og transporterer det til firmaets lager i Glumsø, hvorefter det ompakkes og leveres til den adresse, hvor det skal monteres af teknikeren fra Nordisk Mobiltelefon. Dermed undgår Nordisk Mobiltelefon alle led i varehåndteringen i Danmark.

»Vi har indgået flerårige kontrakter med kunderne og kommer til at kende kundernes logistik bedre og bedre. Det er til fordel for begge parter, fordi kunderne gør det, de er gode til, og vi gør det, vi er bedst til,« siger Michael Munkbøl.

Munkbøls Transportservice tager sig også af stykgods, flytninger og kurérjob. Blandt kunderne er også Glumsø Bogtrykkeri, hvor firmaet distribuerer tryksager til postvæsen og trykkunder. Munkbøl Transport er også godkendt til følgevogn med særtransporter. I alt er der 10 chauffører i firmaet og to administrativt ansatte - inklusive ægteparret Munkbøl.

30 søgte to jobVognmandsbranchen har i de seneste år haft svært ved at rekruttere personale. Men Michael Munkbøl forsikrer, at det ikke gælder for hans firma. Senest har han søgt to chauffører til firmaet. I alt fik firmaet 30 henvendelser, der ifølge ejeren alle var kvalificerede, og han ansatte to meget erfarne chauffører.

»Vi gør en del for personalet, og kommer de med nye forslag til, hvordan ting kan gøres bedre, er jeg åben over for at prøve det af. Det er rygtedes og er nok en af grundene til, at vi ikke har problemer med at skaffe nye chauffører,« siger Michael Munkbøl.