De dyre drenge passer på kundernes ting

Handy aps,Himmelev ved Roskilde, er netop kåret af Danmarks Møbeltransport Forening som repræsentant til Ãrets Transportvirksomhed Virksomhed 2008.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De omtaler sig selv som et af Danmarks dyreste flyttefirmaer. .Flyttefirmaet Handy indgår i virksomhedernes planlægning og sparer derfor tid for virksomhederne, når der flyttes møbler, computere og maskiner. -Vi er det moderne samfunds nye viceværter, fordi vi påtager os alt arbejdet ved en flytning, siger ejerleder Finn Laursen, Handy aps.

For tre år siden kom sønnen Tommy Laursen, 30, ind i den familieejede virksomhed, hvor stifteren Finn Laursen, 57, er ved at få en mere tilbagetrukket rolle i forbindelse med et generationsskifte.

Handy har gjort det til en dyd at passe på kundernes ting. Da Tommy Laursen tiltrådte i firmaet, var det en velfungerende virksomhed med fokus på private kunder. I dag er det en velfungerende vækstvirksomhed med fokus på erhvervskunder.

-Vi er en servicevirksomhed med streg under service. Når vi flytter for folk, så ordner vi alt. Tidligere havde næsten alle virksomheder og større ejendomme ansat en vicevært, der tog sig af forefaldende arbejde. De personer er væk i dag. Derfor tager vi os af alt arbejde med flytningen. Vi kommer og skruer lamper og reoler ned, afmonterer it-udstyr, pakker ringbind og arkiver. Vi flytter ikke kun papkasser fra et sted til et andet. Vi monterer tingene igen på den nye adresse og sikrer, at medarbejderne kan fortsætte på den nye adresse, siger ejerleder Finn Laursen, Handy aps.

Både far og søn lægger ikke skjul på, at de driver en professionel virksomhed. Handy disponerer over en lang række specialudstyr til blandt andet løft af tunge genstande, udvendige flytteelevatorer, specielle garderobekasser, emballage til følsomt udstyr. Blandt flyttefolk vil det sikkert hedde, at de råder over noget godt gear. Lokalerne i Himmelev er 2500 kvadratmeter top moderne klimareguleret og alarmovervåget lagerhotel, hvor de opbevarer møbler og andet gods i lukkede containere og på pallereoler.

De dyre drengeDe betaler højere lønninger til medarbejderne, deres boremaskiner er mærkevarer, deres 25 flyttebiler står nyvaskede ude foran på pladsen, og arkiver i virksomheder flytter de i bure på hjul, som kan køres direkte ind i specialdesignede biler. De passer på deres folk ved at være handy.

-Når vores medarbejdere kommer ud til en kunde og mangler de aldrig en umbraconøgle, en skruetrækker eller at boremaskinen løber tør for strøm og i øvrigt har de rette værktøjer og materialer til flytning af kundernes ting. Så signalerer vi over for vores kunder, at vi passer på deres ting og at vi også passer på vores medarbejdere. Branchen er præget af pres på priserne, hvor flyttefirmaer underbyder hinanden. Vi er gået præcis den modsatte vej. Vi er dyre. Det har givet os et ry, som både tiltrækker gode kunder og dygtige medarbejdere, siger Tommy Laursen.

ArkiverneI løbet af de seneste tre år, hvor Handy har fået en række erhvervskunder, har de blandt andet specialiseret sig i flytninger af arkiver.

Det foregår alt sammen i bure på hjul, der køres ind i flyttebilerne. Ikke nok med at kunderne undgår at bruge tid på at pakke arkiver i flyttekasser. Handy har også designet bure og indrettet bilerne, så de passer til hinanden. Dermed har Handy ifølge en af firmaets store kunder 30 procent mere arkivmateriale med pr. læs end et konkurrerende flyttefirma.

Så selv om det andet flyttefirma på papiret var billigere, endte Handy med at få kontrakten, fordi de var mere effektive. Nu har virksomheden fået Rigsarkivet som kunde, og flytter mellem 11 og 13 kilometer arkiver om året.

Et 600 meter langt arkiv hos Banestyrelsen blev flyttet på kort tid. -Selvom vi har ry for at være et af Danmarks dyreste flyttefirmaer, har vi ikke problemer med at få opgaver. Når bundlinjen hos kunden gøres op, er vi måske billigere end andre flyttefirmaer, fordi vi indgår i virksomhedernes planlægning. Vi organiserer vores ydelser, så firmaerne taber mindst mulig tid. Vi har eksempler fra kunder, hvor medarbejdere har brugt 40 minutter på at flytte deres kontor. Alt står i det nye kontor præcis som i det gamle kontor og computeren kørte. Der er rigtig mange ledere, der godt vil betale for ikke at bruge medarbejdernes tid på at flytte, siger Tommy Laursen.