Flemming M. Larsen vokser sammen med kunderne

Vordingborg Køkkenet og DSV er to gode kunder hos vognmand Flemming M. Larsen, Møn, der har evnet at tilpasse sin forretning, så den vokser sammen med kunderne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når det regner på præsten, så drypper det på degnen. Et gammelt ordsprog, der ganske godt dækker over det samarbejde vognmand Flemming M. Larsen, Møn, har med sine gode kunder. Vognmandsforretningen startede som enmandsbetjent virksomhed i 1995 med Flemming M. Larsen ved rattet. Virksomhedens første kunde hed DSV. Og de er fortsat kunder i butikken.

Firmaet er en af tre nominerede vognmænd på Sjælland, som indgår i kåringen af Årets Transportvirksomhed hos Dansk Transport & Logistik. Det er en familiedrevet virksomhed ejet af den 40-årige Flemming M. Larsen. Hans 37-årige hustru Gitte Larsen tager sig af økonomi og personale i virksomheden, der i dag – 13 år senere - omfatter 22 biler, heraf otte til eksport og 32 ansatte i virksomheden.

Flemming M. Larsen fik for alvor gang i hjulene, da firmaet overtog al transport for Vordingborg Køkkenet. Hver eneste aften kører bilerne til Vordingborg for at blive læsset med køkkener og køkkenudstyr, hvorefter bilerne næste morgen hentes af en chauffør og køres ud til hr. og fru Danmark, som vognmanden udtrykker det. Ud over at aflevere de komplette køkkener med tilhørende udstyr, forsyner vognmandsfirmaet også Vordingborg Køkkenets butikker med udstillinger over alt i landet. Sagt på mønsk – kører de til alle brofaste øer i Danmark.

Glad for fornyelse»Vi vokser sammen med kunderne. Når kunderne har en god idé eller et forslag til en ny måde at ordne tingene på, så er vi åbne. Vi er ikke bange for at springe ud i noget nyt. Det signalerer villighed til samarbejde, og det mener vi er en del af forklaringen på vores vækst. Vi er ikke bange for at forny os,« siger Gitte Larsen, Flemming M. Larsen.

Kraner og containere kører de ikke med og heller ikke kølebiler. Men ellers kører de med al slags stykgods fra flasker hos Holmegaard, toiletter fra Ifö, krydderier, køkkenudstyr og gods for speditionsfirmaer.

Opkøber autoværkstedKøkkener, køkkenmøbler og køkkenelementer er ret modtageligt over for transportskader. Derfor har virksomheden gjort meget ud af at tilpasse sig Vordingborg Køkkenets behov for at holde antallet af skader nede på et meget lavt niveau.

Alle biler med køkkener er bemandet med to personer. Dels er det tungt at komme op med et amerikanerkøleskab på fjerde sal i en etageejendom, dels kræver det forsigtighed, når elementerne skal uskadt ind ad dørene.

1. juni 2008 opkøber Flemming M. Larsen et lokalt autoværksted for at spare penge til service og små- reparationer på bilerne. Virksomheden gør meget ud af, at bilerne fremstår nydelige og klargjorte. Og på det nye værksted skal bilerne også kunne gøres klar til syn.

Virksomheden er familieejet og er startet rundt om køkkenbordet. Og den familiære stemning prøver ejerne at holde fast i over for firmaets chauffører. Men firmaet er ved at nå en størrelse, hvor det i løbet af 2008 indgår i overvejelserne at drive firmaet i selskabsform.

Virksomheden har ikke på noget tidspunkt haft problemer med at rekruttere nye chauffører. Det er en moderne transportvirksomhed, der forklarer sine medarbejdere, at de skal bruge sikkerhedsseler, overholde hastighederne, og at bilerne skal se ordentlige ud.

»Vi har store reklamer på siderne af vores biler. Det vil være et forkert signal at sende til andre trafikanter på vejene, hvis vores chauffører ikke kører ordentligt. Derfor beder vi dem om at opføre sig korrekt i trafikken. Det lægger vi faktisk meget vægt på,« siger Gitte Larsen.