Motorvej åbner et år før tid

Offentlig-Privat-Partnerskab har bevist sit værd i forbindelse med motorvejen mellem Sønderborg og Kliplev.

OPP - Offentlig-Privat-Partnerskab - har vist sit værd på den kommende Kliplev-motorvej mellem Sønderborg og Kliplev. Motorvejen åbner et år før beregnet 31. marts 2012. Motorvejen vil sikre bedre fremkommelighed for områdets pendlere og ikke mindst erhvervslivet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når motorvejen mellem Sønderborg og Kliplev åbner 31. marts næste år, sker det et år før beregnet.

Den 26 kilometer lange vejstrækning er blevet til i et såkaldt Offentlig-Privat-Partnerskab (OPP). Det er en model for offentlig-privat samarbejde, hvor private firmaer står for projektering, anlæg, drift og finansiering af offentlige byggerier.

Når det valgte OPP-selskab, Kliplev Motorway Group (KMG), afleverer vejen, skal selskabet stå for driften de efterfølgende 26 år. Den danske stat ejer motorvejen i hele perioden.

Motorvejen er et af de første OPP projekter af sin art herhjemme – og succesen viser, at OPP kan være en stor fordel ved er projekt som dette.

”Det er med stor tilfredshed, at jeg kan konstatere, at Kliplev-Sønderborg motorvejen åbner før tid. Det vil være til gavn for mange tusinde trafikanter dagligt, ikke mindst de mange pendlere. Dermed styrkes mobiliteten omkring det internationalt orienterede sønderjyske erhvervsliv til gavn for fremdriften i regionen, udtaler transportminister Henrik Dam Kristensen (S) .