Morgan Stanley leverer højere indtjening end ventet

Den amerikanske storbank Morgan Stanley kom ud af første kvartal 2016 med en indtjening, der var bedre end ventet. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE BLAKE

Den amerikanske storbank Morgan Stanley kom ud af første kvartal 2016 med en indtjening, der var bedre end ventet.

Banken landede en indtjening per aktie på 55 cent mod analytikernes forventninger om en indtjening på 47 cent per aktie. Der er dog tale om et fald fra indtjeningen på 1,18 dollar per aktie i samme periode året forinden.

Det svarer til, at nettoresultatet faldt til 1,13 mia. dollar fra 2,39 mia. dollar, og det skyldes ifølge banken, at handelsindtægterne er faldet.

Selskabet realiserede indtægter for fast forrentede værdipapirer på 873 mio. dollar i første kvartal, hvilket ifølge Bloomberg er 54 pct. lavere end samme periode året før.

- Første kvartal var karakteriseret ved udfordrende markedsforhold og afdæmpet klientaktivitet. Mens vi ser nogle tegn på, at markedet er i bedring, fortsætter de globale usikkerheder med at tynge investorernes aktivitet, siger bankens administrerende direktør James Gorman i en udtalelse ifølge Bloomberg News.

I første kvartal landede nettoindtægterne desuden på 7,8 mia. dollar, hvilket stort set er på linje med analytikernes forventninger.

Aktien i Morgan Stanley stiger 2,8 pct. i formarkedet.