Microsoft: Natal kommer inden jul

Nu lover Microsoft at den meget omtalte udvidelse Natal til Xbox 360 kommer senere i år.

Demonstration af XBox Project Natal, der tillader spilleren at bruge hele sin krop. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsoft har nu officielt bekræftet at Project Natal til Xbox 360 kommer på markedet i 2010. Der er meget store forventninger til Natal, som bliver anset som Microsofts svar på Nintendos Wii. Et nyudviklet kamera registrerer brugerens kropsbevægelser og omdanner dem til styresignaler til computeren. Dette kombineres med en dybdesensor og rumlydsmikrofoner.

Rivalen Nintendo har haft enorm succes med sin Wii konsol, hvor spillene kan styres med en håndholdt styreenhed med bevægelsessensor, og nu forsøger Microsoft altså at overtrumfe dette med sit kamera til Xbox 360, hvor spilleren ikke behøver holde noget i hånden.

Kameraet skal sidde tæt ved skærmen og registrere, når brugeren bevæger sine hånder, fødder eller sit hovede. Det er baseret på teknologi fra det israelske firma 3DV Systems, som Microsoft købte forrige år.

Nyheden om lanceringen af Natal skulle præsenteres under Steve Ballmers åbningstale på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas onsdag, men Microsoft kom selv til at afsløre den på forhånd i et videointerview med Rob Bach, der blev lagt ud på udviklersiden Channel 9 allerede inden Ballmers præsentation.

I videoen nævner Bach også en anden ny Xbox-funktion, Game Room, hvor spilleren kan oprette sin egen virtuelle spillehal med klassiske spil, der kan deles med vennerne.

Microsoft omtaler selv Natal som ”en ny generation af interface mellem menneske og computer”.

På Microsofts egen hjemmeside om Project Natal er der bl.a. mulighed for at se en video, som viser hvordan konceptet fungerer i praksis. Sloganet er »Du er controlleren«. Det skulle endda være muligt at scanne f.eks. et skateboard og bruge det i et spil.

Natal skulle være på markedet i god tid inden næste jul.

Der er solgt 39 millioner Xbox 360 spilkonsoller og der er 20 millioner aktive Xbox Live brugere, ifølge softwarefirmaet.