Priskrig på spillekonsoller brudt ud

Microsoft sænker prisen på sin Xbox 360 - med præcis samme beløb, som Sony netop har sænket sin Playstation 3.

Giganterne har indledt priskrig på spillekonsoller. Foto: Mario Anzuoni, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Der er udbrudt regulær priskrig mellem Microsoft og Sony om herredømmet over markedet for spillekonsoller til fjernsynet.

Efter at Sony tidligere på ugen hakkede 100 dollars af prisen på en ny udgave af sin Playstation 3, følger Microsoft nu trop og skærer præcis 100 dollars af sin Xbox 260 Elite-model.

Dermed er der varmet godt op til årets salgsmæssige højdepunkt, julen. Xbox 360 Elite sættes ned fra 399,99 dollars til 299,99 dollars i USA - præcis samme pris, som Sony tager for sin nye Playstation 3.

Nintendo fører

Nintendo fører spillet om tronen foran fjernsynsskærmen med sin nyskabende Wii-konsol. Microsoft ligger som nummer to på det amerikanske marked med Xbox og er gået 17 procent frem i netop USA i år - som det eneste marked. Den lavere pris skal forsøge at hente større markedsandele, men Microsoft-talsmand David Dennis siger, at det intet har at gøre med Sonys lavere pris; Microsoft har længe planlagt at sætte priserne ned.

Flere af de store producenter af konsolspil har beklaget sig over, at selve konsollen - spillemaskinen - er for dyr, hvilket hæmmer salget af spil. De ser nu ud til at få en tidlig julegave.