Microsoft spærrer for Xbox Live

Har du fiflet med spillekonsollen, bliver du udelukket fra at spille via nettet.

Nu er der godt nok i alt 20 millioner brugere af Xbox, der mødes med andre spilinteresserede over nettet. Modelfoto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Piratkopier er så stor en torn i øjet for Microsoft, at softwarefirmaet nu slå en streg i sandet og markere, at man ikke vil finde sig i snyltere, der anvender ulovlige programmer og spil. Det sker ved at udelukke omkring 600.000 ejere af en Xbox fra at dyste mod andre gamere via Xbox Live, skriver BBC News.

Microsoft vil ikke bekræfte antallet - men "en lille procentdel af brugerne" er blevet udelukket, hedder det i en pressemeddelelse.

Nu er der godt nok i alt 20 millioner brugere af Xbox, der mødes med andre spilinteresserede over nettet, men det er alligevel ret mange maskiner, som Microsoft formoder er udstyret med forfalskede chips og andre ulovlige programstumper.

"Forbrugerne bør være klar over, at piratkopiering er ulovligt, og at ændringer i Xbox konsollen for at afspille piratprogrammer er en overtrædelse af vilkårene for at anvende Xbox Live, og det medfører et bortfald af garantien," argumenterer Microsoft ifølge BBC.

Software-giganten afslører ikke, hvordan man teknisk er i stand til at afsløre snyderne via netportalen. Spillerne får blot at vide, at de ikke kan logge ind på Xbox Live - selve konsollen fungerer ifølge BBC fortsat.