Wii solgt 50 millioner gange

Den populære spillekonsol har vist sig at være den hurtigst sælgende i verden - endda foran Playstation 2.

Foto: Yuriko Nakao
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke den heftigste spillekonsol - ejheller den mest markedsførte. Men Nintendos Wii har alligevel vist sig at ramme plet i gamernes hjerter - og har nu solgt 50 millioner eksemplarer, hvilket gør den til den hurtigst sælgende spillekonsol nogensinde.

Tallene er netop blevet offentliggjort i forbindelse med en spiludviklingskonference i San Fransisco, hvor Nintendos CEO, Satoru Iwata, erklærede, at ikke engang han selv havde forventet, at Wii ville kunne sælge i de tal.

Nintendo har i en årrække været marginaliseret af Sonys Playstation og Microsofts Xbox, men har med Wii åbenbart ramt en guldåre. Wii er nemlig skabt til spil, der kræver at brugerne bevæger sig - og bevægelsessensorer i de medfølgende controllere er en integreret del af spillene. Det betyder at Wii byder på spil som virtuel bowling eller klatrespil, der er afhængige af, at brugerne faktisk bowler eller klatrer.

Den type spil var ikke ukendte før Wii, men Wii har - ifølge BBC - formået at skabe en helt særlig niche, der appelerer til spillere, der foretrækker fysisk aktivitet frem for passivt spil.

Nintendos håndholdte enhed, DS, har solgt over 100 mio. eksemplarer.