Mere opbakning til TDC i musikstrid

Også folkene bag Telenors nye musiktjeneste synes, at prisniveauet i Danmark for at give kunderne gratis musik er alt for højt.

Koda har skruet alt for højt op for priserne, mener stadig flere. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
TDC får nu opbakning i striden om, hvad det koster at give kunderne musik for alle pengene.

Det norske firma Aspiro Music, som står bag den musiktjeneste, Wimp, som Telenor 15. april lancerer til sine kunder, bakker nemlig TDC op. TDC opgav lige op til påske at nå til enighed med ophavsretsorganisationen Koda om musiktjenesten TDC Play og indbragte sagen for Ophavsretslicensnævnet for at få uvildige øjne til at se på, hvad der er rimeligt at skulle betale. De danske pladeselskabers brancheforening, IFPI, er enige med TDC.

Skal ned på europæisk niveau

Også Aspiro Music mener, at Koda arbejder med væsentligt højere priser, end man gør i andre lande.

»Aspiro Music har i forbindelse med lanceringen af Wimp indgået en aftale med Koda, således at vi kan lancere tjenesten i Danmark. Vi ønsker imidlertid at påpege, at vi mener, at vilkårene fra Koda på sigt bør justeres i henhold til europæisk standard og tilsvarende niveauer i andre lande,« siger Kristin Breivik Eldnes, investor- og informationschef i Aspiro.

Hun finder forretningsvilkårene i Danmark for at levere streamet musik - altså musik, som man ikke henter men blot lytter til - »svært udfordrende«.

»Vi har valgt at lancere Wimp i Danmark i et langsigtet perspektiv men er helt afhængige af, at der også i Danmark gives betingelser, som skaber en ny, bæredygtig musikbranche på nettet,« siger Kristin Breivik Eldnes.

Enestående i verden

TDC Play åbnede i april 2008 og giver alle TDC-kunder adgang til gratis at hente og lytte til al den musik, de kan nå at forbruge, så længe de forbliver kunder hos TDC. Aftalen gjaldt dog kun til 1. april i år, hvorfor der har været forhandlet intenst. Aftalen er enestående i verden og har opnået stor omtale.

De seneste to år har danskerne hentet flere end 200 millioner numre fra TDC Play.