Forbudt at køre langsomt på nettet

TDCs kabel-TV-selskab YouSee indleder ny fartkrig og fordobler internethastig-heden hos sine kunder.

YouSee sætter igen hastigheden op hos kunderne – uden at tage ekstra penge for det. Håbet er at kapre flere kunder i et konkurrencetæt bredbåndsmarked. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra i dag er laveste bredbåndshastighed hos landets største kabel-TV-selskab på otte megabit i sekundet, både for eksisterende og kommende kunder. YouSee fordobler dermed den hidtil laveste hastighed, sådan som det for et par år siden var almindelig kutyme for at holde på kunderne – og genere konkurrenterne.

»Det er næsten halvandet år siden, at vi senest satte hastighederne op uden ekstra beregning,« siger vicedirektør Ulf Lund.
Men I har jo selv gang på gang sagt, at danskerne slet ikke har behov for de høje hastigheder?

»Det er rigtigt. Men YouSee er et underholdningsvaremærke. Alt det stærke, som vi kan på TV, vil vi gerne overføre til bredbånd, og her har vi jo musiktjenesten TDC Play og senest net-TV, hvor man kan se stort set de samme kanaler på computeren, som man kan på TV-skærmen – op til 31 kanaler. Og faktisk anvender lige så mange bredbåndskunder net-TV som TDC Play aktivt. Derfor giver det mening at skrue op for hastigheden,« siger Ulf Lund.

Kraftig konkurrence


YouSee har selv 250.000 bredbåndskunder, men ejer også bl.a. Dansk Kabel-TV og runder dermed samlet omkring 400.000 husstande, som får internetforbindelsen herfra.

Også YouSee-kunder med en hastighed på 12 megabit i sekundet får mere fart på. De sættes op til 15 megabit. Samtidig lancerer YouSee en salgskampagne for at skaffe flere kunder. Her koster laveste forbindelse en tier mere om måneden (199 mod 189 kroner for eksisterende kunder); til gengæld er hastigheden ud af huset hurtigere end hos nuværende kunder.

»Vi er ret spændte på, hvad det giver. Bredbåndsmarkedet i Danmark er jo ekstremt konkurrencepræget, og det er svært at flytte markedsprocenter. Vi har haft en vækst, der er OK, selv om det samlede marked har stået stille. Så dette gør ikke, at det hele eksploderer, men vi vokser hver måned, og dette er med til, at det fortsætter,« siger Ulf Lund.

Han mener, at otte megabit i sekundet er en god hastighed til dagens internetforbindelser, nu hvor de fleste ikke holder sig til at skrive beskeder og læse nyheder, men i høj grad bruger netforbindelsen til levende billeder.

YouSee leverer kabel-TV til lige under 1,2 millioner husstande, og det er gennem samme kabel-TV-stik, at man også kan få internet og/eller telefoni fra Danmarks største teleselskab.