Medie: Mærsk bejler igen til DONGs olie

Ifølge Bloomberg viser Maersk Oil endnu engang interesse i at købe DONGs olie- og gasdivision. Men også en udenlandsk kapitalfond skulle være interesseret.

Foto: CLAUS FISKER.
Læs mere
Fold sammen

Maersk Oil viser endnu engang interesse for DONGs olie- og gasforretning, skriver nyhedsbureauet Bloomberg, og dermed er der tilsyneladende stadig liv i drømmen om en stor, dansk oliefusion.

DONG Energy løftede ved sit kvartalsregnskab sløret for, at man nu endelig vil forsøge at afhænde sine olie- og gasfelter. Det er ikke første gang, at den fossile forretning i DONG er i spil, for selskabet gennemførte i efteråret 2015 og foråret 2016 en strategisk gennemgang af sit ejerskab af olieforretningen - en gennemgang der endte med, at DONG selv beholdte olie- og gasdivisionen.

Allerede dengang var Maersk Oil meget interesseret i at købe DONGs olie- og gasfelter, men de to selskaber kunne efter Berlingskes oplysninger ikke blive enige om prisen.

Nu er romancen mellem de to selskaber altså gentændt, for ifølge Bloomberg er Maersk Oil blandt de potentielle bydere på DONGs olie og gas. Men andre spillere lurer også i kulissen. Således mener Bloomberg at vide, at den amerikanske kapialfond EIG Global Partners også kigger interesseret på DONG.

DONG har hyret investeringsbanken J.P. Morgan til at stå for salget af oliedivisionen, der formentlig vil kunne indbringe i omegnen af 15 mia. kr. I denne proces skal de første indikative bud indløbe inden årets udgang. DONG Energy understreger dog, at processen om frasalget af olie og gas stadig er i sin vugge.

»Vi er stadig i en tidlig fase af forløbet og følger en tidslinje, som ikke vil føre til en aftale før nytår. Der er på den baggrund heller ikke belæg for at spekulere i timingen for en potentiel transaktion eller sandsynlige købere,« siger presserådgiver i DONG Energy, Ulrik Frøhlke, i en kommentar til Bloombergs historie.