Halvt år efter gylden DONG-handel: Dansk stjerneskud når toppen i Goldman Sachs

Danske Michael Bruun, der var en af Goldman Sachs' to ankermænd på investeringen i DONG Energy, er netop blevet forfremmet til partner i Goldman Sachs. Det betegnes som den mest prestigefyldte titel på Wall Street.

Michael Bruun (t.h.) er netop blevet udnævnt til partner i Goldman Sachs - den måske mest prestigefyldte titel på Wall Street. Her er Bruun fotograferet sammen med Martin Hintze, der ligeledes er partner i Goldman Sachs og bestyrelsesmedlem i DONG. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man kan mene meget om Goldman Sachs, og det gør rigtig mange også. Den amerikanske investeringsbank har været involveret i en række skandaler på den anden side af finanskrisen, men ikke desto mindre forbliver Goldman et af de mest prestigefyldte steder at arbejde i den internationale finansverden.

Arbejdsdagene har ry for at være lige så lange, som lønnen er god, og det er kun de bedste, der kommer hele vejen til top. En af dem er danske Michael Bruun, der har arbejdet sig hele vejen op i Goldman Sachs og nu kan kalde sig partner - den vel nok mest prestigefyldte titel på Wall Street.

Goldman Sachs udnævner hvert andet år et større antal partnere, hvilket normalt ligger mellem 60-100 personer. Ifølge Bloomberg vil der med den nuværende udnævnelsesrunde være omkring 480 partnere i Goldman Sachs. Heraf er mindst to andre og fra Danmark: Marie Louise Kirk og Klaus Bjerre Toft.

Michael Bruun blev et ganske kendt ansigt i Danmark, efter Goldman Sachs købte en større aktiepost i DONG Energy i forbindelse med kapitaludvidelsen i selskabet. Michael Bruun kørte et tandemløb med tyskeren Martin Hintze, der fik en bestyrelsespost i DONG, men i forløbet op til kapitaludvidelsen er det helt tydeligt fra flere aktindsigter, som Berlingske og andre medier har fået, at Michael Bruun spillede den mest centrale rolle i forbindelse med Goldman Sachs investering.

Investeringen i DONG var meget kontroversiel i Danmark - ikke mindst på grund af Goldman Sachs' deltagelse. Investeringsbanken investerede gennem New Energy Investment, som er et selskab i Luxembourg. Goldman har tidligere sagt, at placeringen i skattelylandet intet har at gøre med skatteoptimering, men finten fik alligevel SF til at se så rødt, at de forlod den daværende S-R-SF-regering.

Investeringen gav i øvrigt pote for Goldman Sachs, hvis investering steg fra otte mia. kr. til 17,4 mia. kr. i værdi i løbet af de to år, hvor amerikanerne var aktionærer.