McDonald's flytter indtægter til Storbritannien

McDonald's sagde torsdag, at en stor portion af virksomhedens ikke-amerikanske indtægter fremover bliver beskattet i Storbritannien

Arkivfoto. McDonald's foretager en omstrukturering, der flytter aktiviteter væk fra Luxembourg midt i EU's konkurrencemyndigheders undersøgelser af virksomhedens skattearrangementer Fold sammen
Læs mere
Foto: KENZO TRIBOUILLARD

McDonald's foretager en omstrukturering, der flytter aktiviteter væk fra Luxembourg midt i EU's konkurrencemyndigheders undersøgelser af virksomhedens skattearrangementer. McDonald's begrunder valget af Storbritannien med sproget, forbindelsen til andre markeder og det store antal af medarbejdere, som arbejder i landet.

Det skriver Wall Street Journal.

McDonald's har lavet et internationalt holdingselskab, som er baseret i Storbritannien. Holdingselskabet vil have "ansvaret for størstedelen af de royalties, som modtages fra licenser af virksomhedens globale intellektuelle ejendomsrettigheder uden for USA". I en erklæring blev det desuden tilføjet, at overskuddet i det nye selskab vil være omfattet af britisk selskabsbeskatning. Kontoret i Luxembourg vil fremover kun have ansvaret for restauranterne i landet.

Flytningen kommer samtidig som Europa-Kommissionen undersøger virksomhedens skatteforhold i Luxembourg. Kommissionen startede undersøgelserne i december sidste år og hævder, at en aftale, som Luxembourg bevilgede fastfoodkæden i 2009 kan have overtrådt konkurrencereglerne og ulovligt reduceret skattetrykket. McDonald's siger, at virksomheden ikke modtog særbehandling og har betalt al den skat, som virksomheden skulle.