Mærsks korruptionssag kan skade samarbejde med USA

Hvis Mærsk bliver dømt, kan det skade samarbejdet med partnere i eksempelvis USA og England som følge af en særlig korruptionslov.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bagmandspolitiet undersøger nu Mærsks rolle i en omfattende korruptionssag i Brasilien. Og hvis Mærsk bliver dømt, kan det skade samarbejdet med partnere i eksempelvis USA og England som følge af en særlig korruptionslov.

Det skriver Børsen.

Sagen omhandler det statsejede, brasilianske olieselskab Petrobras, der ifølge selskabets forhenværende direktør, Paulo Roberto Costa, angiveligt har modtaget penge fra Mærsks brasilianske agent til gengæld for fortrolige oplysninger, der kom Maersk Supply til gode.

- Mærsk risikerer at blive ramt på deres aktiviteter i både England og USA, hvis de bliver dømt. Sagen er, at både England og USA har såkaldt ekstra-territorial lov om korruption. Det betyder, at hvis man forbryder sig mod korruptionsregler, principielt hvor som helst, så kan virksomheden blive retsforfulgt af myndighederne i England og USA, forklarer Knut Gotfredsen, formand for Transparency International, der undersøger bekæmpelse af korruption, over for Børsen.

Han vurderer endvidere, at sagen kan blive en særligt dyr fornøjelse i USA, da Mærsk har store forretninger med bl.a. det amerikanske forsvar.

Berlingske Business skriver endvidere, at Mærsk afviser at have været involveret i nogen form for korruption i Brasilien.

- Vi har ikke fundet noget, der indikerer, at Mærsk har taget del i nogen form for ukorrekt eller ulovlig aktivitet, skriver A.P. Møller - Mærsk i en mail til Berlingske.

Bagmandspolitiet har indledningsvist kontaktet brasilianske myndigheder for at kunne vurdere, om der er grundlag for at gå videre med sagen, skriver Berlingske Business.