Mærsk-topchef: Vi skal spare

Den lave oliepris har i første omgang været en stor gevinst for A.P. Møller Mærsk, men har også den konsekvens, at selskabet har igangsat en række spareprogrammer, der skal høste bredt i koncernen.

Den lave oliepris har i første omgang været en stor gevinst for A.P. Møller Mærsk, men har også den konsekvens, at selskabet har igangsat en række spareprogrammer, der skal høste bredt i koncernen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Maersk Line har i årets første kvartal haft en solid indtjening som følge af, at olieprisen siden sidste sommer er blevet halveret. Det har grundlæggende betydet, at den lave pris på brændstof i første omgang har forgyldt det danske rederi.

De markant lavere oliepriser rammer dog også A.P. Møller Mærsk negativt, da selskabet i kølvandet af de dramatiske olieprisfald har igangsat en række spareinitiativer, der retter sig mod alle koncernens oliefølsomme områder. Det slår Mærsk-topchef Nils Smedegaard Andersen fast onsdag morgen på en telekonference.

»Vi har selvfølgelig på grund af den lave oliepris igangsat betydelige omkostningsinitiativer for at sikre rimelige overskud og fastholde konkurrenceevnen. I Maersk Drilling er programmet i fuld gang. Der er gennemført en reduktion på 90 stillinger i hovedkontoret. I APM Terminals har vi også sat en række aktiviteter i gang. Og Maersk Oil og Maerks Supply Service er begge i gang med at reducere deres omkostninger,« siger Nils Smedegaard Andersen.

Mærsk-topchefen vurderer, at koncernen i årets første kvartal har leveret »fine resultater« over hele linjen omstændighederne taget i betragtning.