Mærsk: Udsigt til højere priser i 2018 giver medvind til aktie

Mærsk-aktien er onsdag gået fra minus til plus på det danske aktiemarked, og det hænger sammen med en stribe positive kommentarer om markedsudsigterne for 2018 fra Maersk Lines kommercielle direktør, Vincent Clerc.

Foto: MICHAEL KOOREN. (ARKIV) Mærsk containerskib ved Rotterdam den 13. november 2013. Efter igennem længere tid at have været presset af hård priskonkurrence viser Mærsk-koncernens vigtigste fremtidsben, containerskibene i Maersk Line, igen fremgang. Det skriver Ritzau tirsdag den 7. november 2017.. (Foto: MICHAEL KOOREN/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

Det vurderer aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand.

I et interview med Bloomberg News fortæller Vincent Clerc, at rederiet har hentet højere priser på de kontrakter, det indtil videre har forhandlet for næste år - blandt andet på de vigtige ruter mellem Asien og Europa.

»Der har været nervøsitet i aktien på det seneste, fordi spotpriserne er faldet rimelig kraftigt, og det er kritisk på et tidspunkt, hvor der normalt bliver forhandlet kontrakter for næste år.«

»Så det er et meget stærkt signal at sende, at Maersk Line ikke ser de lave priser have en særligt stor effekt på kontraktpriserne for 2018,« siger Michael Friis Jørgensen.

Spotraterne på containerfragt - som bliver forhandlet helt ned til dag til dag - har ellers vist svage takter de seneste uger, men ifølge Vincent Clerc har der kun været en vis sammenhæng mellem de nuværende spotpriser og raterne i de længere kontrakter.

»Det er måske det allermest positive signal, at der ikke er helt så stor sammenhæng, som man normalt ser,« siger Michael Friis Jørgensen.

Han hæfter sig derudover ved, at Vincent Clerc regner med fortsat pæn vækst i verdenshandlen i de kommende år og bedre markedsforhold i branchen grundet en række fusioner blandt de store rederier.

»Han ser de høje vækstrater i 2017 fortsætte ind i de kommende år, og det er også et meget stærkt signal efter en sløv periode fra 2010 til 2016,« siger Michael Friis Jørgensen.

Mærsk B-aktien faldt en overgang 2,4 pct. onsdag, men har efterfølgende fået mere medvind og ligger omkring 13-tiden 0,1 pct. højere i 10.980 kr.

/ritzau/FINANS