Mærsk opjusterer efter stærkt halvår

A.P. Møller - Mærsk kan efter et overraskende godt resultat i containerforretningen Maersk Line løfte forventningerne til såvel Maersk Line som hele koncernen.

Foto: Jens Thaysen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er gode nyheder fra landets største selskab, A.P. Møller - Mærsk, fredag morgen. Selskabet opjusterer forventningerne til 2013, så der nu ventes et justeret overskud på ca. 3,5 milliarder dollar. Det svarer til 19,6 milliarder kroner ved den aktuelle dollarkurs.

Tidligere ventede A.P. Møller - Mærsk et justeret resultatet på niveau med sidste års 2,9 milliarder dollar, svarende til ca. 16,3 milliarder kroner.

Med opjusteringen overgår koncernen nu også forventningerne i markedet om et overskud i 2013 på godt 17 milliarder kroner, ifølge estimater fra SME Direkt.

Det er især udviklingen i containerforretningen Maersk Line, der overrasker positivt. Efter et overraskende stort overskud på 2,5 milliarder kroner i Maersk Line i andet kvartal ventes nu et resultat for containerforretningen i hele 2013, der ligger »væsentligt« over resultatet sidste år, hvor det landede på 2,7 milliarder kroner.

Resultat i Maersk Line er da også alene i andet kvartal mere end to milliarder kroner bedre end ventet.

Det medfører også et resultat for hele gruppen, der er bedre end ventet. Bundlinjen viser efter skat og minoriteter 4,5 milliarder kroner mod en forventning i markedet om 3,2 milliarder kroner. Koncernomsætningen blev med 80,9 milliarder kroner en anelse mindre end ventet.

Olieforretningen skuffer til gengæld. Her nedjusteres forventningerne efter endnu et skuffende kvartal. Andet kvartal gav et overskud i Maersk Oil på 1,4 milliard kroner mod en forventning i markedet om 1,6 milliard kroner. For hele året venter Maersk Oil nu et »betydeligt« lavere resultat end i 2012, hvor det landede på 14,2 milliarder kroner.