Mærsk til vejrs efter stærkt regnskab

Aktiemarkedet tager imod regnskabet fra A.P. Møller - Mærsk med kyshånd.

Aktionærerne i Mærsk får lagt pænt til formuen fredag formiddag. Fold sammen
Læs mere
Foto: BERND OTTEN

Som altid, når A.P. Møller - Mærsk kommer med regnskab, er investorernes fokus stift rettet mod udviklingen i verdens største containerrederi Maersk Line. Og Maersk Line leverede i den grad varen i andet kvartal.

Investorerne kvitterer med at sende de mest handlede B-aktier i A.P. Møller - Mærsk op med 6,8 procent til kurs 47.800 kroner umiddelbart efter børsmarkedets åbning - en samlet værdiforøgelse på omtrent 14 milliarder kroner i løbet af nogle minutter.

Maersk Line har da også overgået alle forventninger med et overskud i andet kvartal på 2,5 milliarder kroner mod en forventning i markedet på blot 347 millioner kroner, ifølge estimater indsamlet af SME Direkt.

Det betyder også, at forventningerne til hele A.P. Møller - Mærsk Gruppen i 2013 kan løftes, så der nu ventes et justeret overskud på ca. 3,5 milliarder dollar. Det svarer til 19,6 milliarder kroner ved den aktuelle dollarkurs.

Tidligere ventede A.P. Møller - Mærsk et justeret resultatet på niveau med sidste års 2,9 milliarder dollar, svarende til ca. 16,3 milliarder kroner. Med opjusteringen overgår koncernen nu også forventningerne i markedet om et overskud i 2013 på godt 17 milliarder kroner, ifølge estimater fra SME Direkt.