Lundbeck dårligt stillet i opkøbs-situation

Hvis Lundbeck skal ud at købe en anden virksomhed for at redde sin fremtid, bliver det meget dyrt. Alternativet er, at Lundbeck selv bliver opkøbt, men den danske medicinalvirksomhed er ikke særlig attraktiv, vurderer analytiker.

Medicinalvirksomheden Lundbeck har tidligere på året måtte opgive to produkter, og for at komme ud af dødvandet er opkøb en af mulighederne. Men det bliver dyrt. Meget dyrt, og der er ikke rigtig nogen oplagte emner, vurderer analytiker Annette Rye Larsen.

- Der er flere scenarier, og at Lundbeck køber en virksomhed er da en af dem. Men det bliver frygtelig dyrt, da den virksomhed man eventuelt køber skal have adgang til det amerikanske marked, som er det primære for Lundbeck. Og priserne er presset op, og Lundbeck har ikke midler til at købe de helt store virksomheder. De er simpelthen for dyre, siger analytiker i Gudme Raaschou Annette Rye Larsen til RB-Børsen.

En anden mulighed kunne være, at Lundbeck selv bliver købt. Men det er i øjeblikket ikke realistisk.

- Selskabets produktpipeline er ikke særlig attraktiv. Og det betyder at Lundbeck ikke er attraktiv. Desuden ejer fonden de fleste aktier, og der har ikke været indikationer på at de vil sælge, siger hun.

Noget Lundbeck imidlertid har er en salgsorganisation, der kunne være attraktiv.

- Men hvis det er det eneste, så er aktien simpelthen for alt dyr, mener Annette Rye Larsen.

RB-Børsen.