Lundbeck-formand tryg ved Lundbeck-krisen

Både pengene og talentet er der, siger bestyrelsesformand i Lundbeck Flemming Lindeløv, der har gennemtænkt ”worse case scenario” i medicinalkoncernen.

Flemming Lindeløv giver sin fulde opbakning til Lundbecks administrerende direktør Claus Brædstrup, der i dag erkender over for Jyllands-Posten, at virksomheden er i vanskeligheder, fordi det lægemiddel, som Lundbeck tjener over 60 procent af sine penge på, løber af patent i 2012-2014, og der er ikke fundet en afløser endnu.

Vi er ikke i dyb krise, men i krise, siger den 62-årige Claus Brædstrup, der har været i Lundbeck siden 1998, og topchef siden 2003. Men der er ikke umiddelbart planer om at tilføre ledelsen nye kræfter ud over økonomidirektør Anders Götzsche, der tiltræder senere på året og afløser Hans Henrik Munch-Jensen – og så når Brædstrup fylder 65 om tre år.

”Vi får en ny økonomidirektør ind, og vi kender jo Brædstrups dåbsattest, og ved nøjagtigt, hvornår han bliver 65. Vi har jo en pensionsalder på 65, men vi er meget tilfredse med Claus Brædstrup. Han gør et formidabelt stykke arbejde. Ingen kan lugte nye stoffer, som han kan,” siger bestyrelsesformand Flemming Lindeløv og fortsætter sine roser:

”Jeg føler egentlig, at vi har en ualmindelig dygtig ledelse. Og vi har specielt et stort og dygtigt team på Mergers & Acquisitions området og inden for forskning og udvikling, så jeg føler mig meget, meget tryg. Vi mangler heller ikke ny kapital, og vi har et stort cash flow, så både pengene og talentet er der.”

Flemming Lindeløv siger, at han godt tør tale på hele bestyrelsens vegne, når det gælder opbakningen til Lundbeck-ledelsen. Bestyrelsen har gennemtænkt et ”worse case scenario” – med optimismen i behold.

”Da vi arbejder med sandsynligheder og lange tidsperspektiver i denne her branche, så er det klart, at der er et ’best case scenario’, hvor alting kører flot derudad – hvor vores nye stoffer bliver godkendt det ene efter det andet fra 2011 og frem. Men som bestyrelse spørger vi også, hvad nu hvis ’worse case scenario’ opstår og vi ikke har nye lægemidler i år 2012, 2013 og 2014. Så vil vi komme ud for et dyk i indtjeningen,” siger Flemming Lindeløv.

”Det gode er, at vi i de kommende år har en god indtjening. Optimismen er i behold, og vi tror på, at vi nok skal lykkes med opkøb eller vores pipeline. Gennem længere tid har vi jo arbejdet ihærdigt på at kunne købe stoffer og firmaer. Specielt for at finde en afløser til Cipralex. Vi har fire stoffer, som ser lovende ud, hvis vi får nogle partnerskaber op at stå omkring dem. Vi har jo prøvet det her før, da vi skulle finde en afløser for Cipramil (antidepressivt middel, red.),” siger han.