Lufthavns-boss: Udvidelser skaber 9000 job trods omfattende automatisering

Udvidelsen af Københavns Lufthavn kommer til at betyde meget mere automatisering og selvbetjening. Men Københavns Lufthavn venter alligevel, at skabe 9000 permanente arbejdspladser ud over de 12.500 byggejob i anlægsperioden.

Adm. direktør Thomas Woldbye. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Det annoncerer lufthavnen fredag i forbindelse med fremlæggelsen af de nye udvidelsesplaner, der skal skabe plads til i alt 40 mio. passagerer årligt.

- Når vi ser på de 9000 job, så kan man se, at det i ratio er lidt mindre, end hvis man kigger på, hvor store vi er i dag, og hvor mange arbejdspladser, der i dag. Så det er en faldende ratio, selv om det er 9000 arbejdspladser vi taler om, forklarer Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavn til Ritzau Finans.

Udvidelsen vil medføre en del automatisering og selvbetjening, men den menneskelige arbejdskraft vil stadig være nødvendig, mener Thomas Woldbye.

- Der er stadigvæk masser af ting, der skal ske i lufthavnen, som sker i dag, også selv om det bliver automatiseret. Der skal stadigvæk checkes folk ind, der stadigvæk være folk i security, og der skal stadig være folk, der skal vedligeholde fly, og dem kommer der jo flere af, siger han.