Legoland sparker gang i største udvidelse nogensinde

Legolands største investering nogensinde bliver et nyt områder med Ninja-tema - i kølvandet på succes med legetøjets nye tema Ninjago.

Direktør Christian Woller præsenterer en Legomand på byggeplads. I 2016 udvider Legoland parken med mere end 5000 m2, hvor et helt nyt land i løbet af vinteren vil skyde op. Fold sammen
Læs mere
Foto: Palle Skov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til marts næste år slår Legoland dørene op for et nyt 5.000 kvadratmeter stort område, Ninjaland, der samtidig repræsenterer parkens største investering nogensinde. I alt en samlet investering på 85 millioner kroner bliver det til i 2016, og det centrale omdrejningspunkt bliver de nye figurer Ninjago.

»Ninjago er et univers, der er kendt og elsket af børn i hele verden. Historien handler om venskab, det gode mod det onde og ikke mindst en masse aktiv leg, som gør den helt oplagt at levendegøre i en Legoland park,« siger Christian Woller, direktør i Legoland.

Desuden kommer der også 24 værelser på Hotel Legoland, hvor man kan sove i Ninjago-omgivelser.

Det største trækplaster i den nye del af parken bliver den interaktive Ninjago The Ride - et kørende vogntog.

Desuden danner det nye området rammen om en helt særlig ninjatræningslejr for hele familien, hvor man ved en række forlystelser kan træne ninjafærdigheder såsom præcision, hurtighed og teamwork.

Det nye område kommer til at indeholde:

  • Ninjago - The Ride, som er en kørende 4D forlystelse, hvor gæsterne skal lære at mestre elementerne jord, ild, lyn og is for at bekæmpe skurke. Ved hjælp af en helt ny teknologi kaldet »hand gesture«, kan gæsternes bruge egne bevægelser med ninjakræfter, der bliver projekteret op på enorme 3D skærme på turen gennem forlystelsen. Den største skærm på turen er 4x13 meter svarende til et 1.000 tommers fjernsyn. Turen er 122 meter lang, tager 3,5 minutter og er udviklet af canadiske Triotech.
  • Lloyds Laser Labyrint, som er to laserlabyrinter af hver 10 meter, hvor gæsterne på tid skal smyge sig gennem den mørke tunnel og ramme så få af de i alt 30 grønne laserstråler som muligt. Strålerne bliver brudt ved berøring og gør det derved muligt at tælle point.
  • Tre interaktive reaktionsspil, hvor gæsterne kan øve deres hurtighed ved så hurtigt som muligt at ramme og slukke hver af de 12 blinkende knapper, der sidder i en speciallavet ramme.
  • En 12 meter lang klatrevæg udformet som en klippeside med farvede klatregreb, der lyser op undervejs og hjælper gæsterne til at vælge det rigtige greb og følge bestemte ruter.

Der er brugt 1,5 tons LEGO klodser i området svarende til 727.000 Legoklodser, og det har taget 7.000 timer at bygge LEGO modellerne med blandt andet alle de kendte karakterer fra Ninjago-universet, der findes i området i form af 100 cm. høje figurer.