Lego-arvingernes nye selskab investerer i vækst

I denne uge fik selskabet Erria, der er underleverandør til skibsindustrien, en ny storaktionær i form af Kirk Kapital. I dag leverer selskabet kvartalsregnskab.

Foto: ROSLAN RAHMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erria, som forleden fik en ny storaktionær i form af Kirk Kapital, der er ejet af Lego-arvingerne i Kirk Johansen-familien, kunne onsdag fremvise et nettoresultat for tredje kvartal på 1,7 mio. kr. mod 2,7 mio. kr. i samme periode sidste år.

Omsætningen landede på 22,3 mio. kr., hvilket er en tilbagegang fra 24,2 mio. kr. realiseret i 3. kvartal 2013. Ses på årets første ni måneder er omsætningen dog steget til 73,6 mio. kr. fra 51,8 mio. kr. og nettoresultatet til 7,6 mio. kr. fra 4,6 mio. kr.

- Det glæder mig, at vi også i tredje kvartal har formået at tiltrække nye kunder i Logistics og Consulting, og at aktiviteterne i Ship Management samtidigt udvikler sig positivt. På trods af større omkostninger til forretningsudvikling fastholder vi vores forventninger til 2014 og et resultat væsentligt over niveauet for 2013, udtaler administrerende direktør Henrik N. Andersen i regnskabet.

Erria venter specifikt et driftsresultat (EBITDA) i niveauet 10-15 mio. kr. og en omsætning for koncernen i niveauet 90-100 mio. kr.

- I fjerde kvartal 2014 forventes koncernens omsætning, at være på niveau med 3. kvartal. Allokeringen af ressourcer til de markedsmæssige vækstmuligheder som er til stede i alle tre segmenter, fortsætter med henblik på at øge det fremtidige indtjeningsgrundlag, tilføjes det.

Erria har tre forretningsområder, henholdsvis Consulting, Ship Management og Logistics.