Lego-arving investerer stort i netbutik

Anders Kirk Johansen køber 40 procent af den nye, digitale platform Out-Net, hvor virksomheder kan handle med hinanden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lego-arving og mangemillionær Anders Kirk Johansen har investeret stort i den to år gamle handelsplatform Out-Net, der skal gøre det lettere for virksomheder, distributører og fabrikanter at sælge store varepartier til forhandlere og andre virksomheder.

Det skriver Børsen.


Den 37-årige arving, der bor på et gods ved Vejle, har købt 40 procent af it-virksomheden. Out-Net har i dag to kunder, HP Schou, der er grossist inden for haveprodukter og isenkram og Rosendahl Design Group, der står bag Rosendahl og Holmegaard. I løbet af det sidste år har de to kunder solgt varer gennem Out-Net for omkring ti millioner kroner.

»Det er helt klart en handelsplatform med store perspektiver i. Det er en meget struktureret metode til at få solgt alle mulige typer af varer, og de kommer bredt ud til deres kunder,« siger Anders Kirk Johansen til Børsen.

Til januar kommer der 25 nye leverandører om bord i Out-Net, der selv beholder otte procent af den omsætning, sælgerne opnår på platformen.

Bag virksomheden står Per Kjærsfeldt, der er tidligere direktør for bilauktionshuset BCA i Vejle. Han ejer selv 50 procent af Out-Net, mens de sidste ti procent ejes af Jørgen V. Schou, der tidligere var direktør i Schou-koncernen, før den blev fusioneret med H.P. Værktøj til HP Schou.