Lego-familien går ind i rengøring

Lego-familiens selskab for investeringer, Kirk Kapital, køber næsten halvdelen af rengøringsselskabet Allianceplus med henblik på at få selskabet til at vokse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kapitalfonden Polaris blev i juni tvunget til at skrinlægge salget af serviceselskabet Allianceplus, fordi Polaris ikke kunne få den rigtige pris for selskabet, men nu har Kirk Kapital, Lego-familiens investeringsselskab, købt 46,5 procent af aktierne i selskabet.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Kirk Kapital er i forvejen investor i Polaris og investerer Lego-familiens formue, og mens Kirk Kapital nu overtager næsten halvdelen af Allianceplus, beholder Polaris selv resten. Om Kirk Kapital har planer om at tage en større bid af rengøringsselskabet, vil administrerende direktør Bjarne Ammitzbøll ikke ind på, men han siger til Børsen, at Allianceplus passer fint ind i strategien om at eje »en betydelig andel af en mindre række virksomheder.«

Allianceplus er Danmarks tredjestørste rengøringsselskab med 4500 ansatte og en omsætning der sidste år lå på knap en milliard kroner. Selskabet har skruet op for vækstplanerne efter Polaris' missede salgsproces i juni, så der nu bliver stilet efter en omsætning på 2,6 milliarder kroner i løbet af de næste tre år, og Polaris har tidligere udtalt til Berlingske Business, at der arbejdes konkret på opkøb i Sverige.

Allianceplus skal ifølge Krik Kapital drives videre i den retning.

»Vi er investorer, det er ikke os, der driver selskabet, men jeg ved, at det drives meget professionelt. Det har et godt cashflow, som gør det attraktivt fra første dag for os som investorer,« siger Bjarne Ammitzbøll til Børsen. 

Polaris har ejet og udviklet Allianceplus siden 2009, og det har tidligere været fremme, at den anslåede pris på selskabet er tidligere blevet opgjort til 600-800 millioner kroner.

Administrerende direktør i Allianceplus, Henrik Nordenlund, udtalte i forbindelse med salgsprocessen i juni, at vækstplanerne med de to opkøb i Sverige ville give Allianceplus en omsætning på 1,3 milliarder kroner allerede i år, og det er væsentligt mere ambitiøst, end de tidligere mål om at vokse til en omsætning på 1,5 milliarder frem mod 2016.

Direktøren sagde dengang til Berlingske Business, at den nye strategiplan ville fortsætte som hidtil, og han betragtede ikke virksomheden i en aktiv salgsproces.

»Men kommer der en forbi med en stor check, kan det da ændre sig. Sådan er det at være ejet af en kapitalfond. Det er bare en del af livet,« sagde Henrik Nordenlund dengang til Berlingske Business.

Det gjorder der så i form af »familien Lego.«