Lakridsernes herre spinder guld

Den danske lakridsiværksætter Johan Bülow laver igen et millionoverskud i sit selskab, der dog må notere en lille tilbagegang.

Johan Bülow, stifter og direktør i lakridsselskabet af samme navn, må konstatere en lille tilbagegang i sit regnskab for 2016 - men der er stadig gode penge i det sorte guld. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Luksuslakrids er tydeligvis en ganske lukrativ forretning. I hvert fald for den unge lakridskonge Johan Bülow, hvis små dåser med lakrids har gået sin sejrsgang i Danmark gennem flere år og nu sigter mod udlandet. I 2016-resultatet for selskabet Lakrids by Johan Bülow kan man se, at iværksætteren har solgt lakrids for 65 mio. kr. med en fortjeneste på på 13,6 mio. kr.

I den udenlandske ekspansionsfase, som lakridselskabet befinder sig i, kalder Johan Bülow resultatet for acceptabelt, og når de helt store ord ikke findes frem til at beskrive resultatet, så skyldes det formentlig, at det faktisk udgør en lille tilbagegang. Således scorede Johan Bülow i 2015 et overskud på 16,1 mio. kr.

Johan Bülow har de seneste år markeret sig som en af de mest offentlige danske iværksættere, men han har samtidigt opbygget en af de hurtigstvoksende konfeturevirksomheder i Norden. Det fik for nogenlunde et år siden den svenske kapitalfond Valedo til at købe majoriteten af Johan Bülows lakridsimperium for et trecifret millionbeløb.

Johan Bülows nye forrretningspartner er ikke fremmed i dansk erhvervsliv. Den svenske kapitalfond blev i slutningen af 2013 hoveaktionær i Joe & The Juice, og dengang var det ligeledes med ambitionen om at hjælpe med at eksportere den danske juicesucces til udenlandske markeder.

Johan Bülow ejer ifølge CVR-registeret stadig mellem 25 og 33 pct. af selskabet.

Hvis du vil høre mere om iværksætteren, kan du finde Berlingske Business' podscast »Succes Kriteriet« her.