Lakridskongen skal ikke længere være direktør: Træder tilbage til lakridsgryderne

Frederik Nilsson med en fortid i Nestlé bliver ny administrerende direktør for Lakrids by Johan Bülow. Stifteren fortsætter som kreativ direktør.

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidste år solgte Johan Bülow størstedelen af sit lakridsimperium til kapitalfonden Valedo. Nu træder han tilbage som administrerende direktør for igen at stå med hænderne nede i lakridsgryderne for sit livsværk, Lakrids by Johan Bülow. Johan Bülow er trådt ind i stillingen som kreativ direktør efter 10 år i spidsen for den virksomhed, han startede, mens han stadig boede på Bornholm.

»Denne organisatoriske forandring giver mig endnu mere tid til det, som jeg elsker at lave. Det bunder dybest set i lysten til at lære verden at elske lakrids. En lyst som driver mig hver eneste dag. Fremadrettet vil jeg arbejde målrettet med planen – verden skal have lov til at opleve at lakrids er mere end bare lakrids,« udtaler Johan Bülow i en pressemeddelelse.

Den nye mand på lakridsstængerne for selskabet bliver Fredrik Nilsson, der har en fortid i Nestlé og Nespresso

»Jeg ser frem imod at blive en del af det fantastiske Lakrids-team. Jeg har stor respekt for det arbejde og den rejse som Lakrids by Johan Bülow har været på, og glæder mig til kunne bidrage på den videre rejse,« siger Fredrik Nilsson i en pressemeddelelse.

I 2016-resultatet for selskabet, som blev offentliggjort for nylig, kan man se, at iværksætteren har solgt lakrids for 65 mio. kr. med en fortjeneste på 13,6 mio. kr.

Sidste år solgte lakridskongen størstedelen af aktiemajoriteten i Lakrids by Johan Bülow til kapitalfonden Valedo. Dengang udtalte han:

»Det har været vigtigt for mig at sikre virksomhedens videre vækst med en partner, der har prøvet flere af de tiltag vi står overfor at skulle gennemføre i de kommende år. I Valedo har vi fundet en partner, der bakker fuldt op om vores strategi, tilgang til kvalitet og ide om, at hele verden kan lære at elske lakrids.«

Hør også podcast med Johan Bülow: