Køb dine billetter via mobilen

Opsnap koden på en plakat, og køb dine billetter med det samme.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Okari Mobile tilbyder nu billetsalg over mobilen ved brug af de såkaldte mobile tags. Ved at scanne en kode på f.eks. en plakat med mobilen kan man få adgang til en mobilportal, hvor man kan købe billetter.

Betaling med mobilen har længe været på tale, og NFC (Near Field Communication), som er teknologien, der skal bane vej for det hele, er da også på vej, men indtil da kan man bruge andre metoder. En af disse er de såkaldte mobile tags, som kan scannes ind på mobilen med et særligt program, hvorefter man kan blive videreført til en bestemt hjemmeside.

Okari Mobile er et af de firmaer, der har satset på denne teknologi, og nu har de sammenkørt flere teknologier for at kunne tilbyde et billetsystem til mobiltelefonen, der gør brug af mobile tags.

Firmaet har allerede fundet den første samarbejdspartner i Herning Ishockey Klub, Blue Fox, hvor disse mobile tags vil optræde på plakater. Ved at scanne koden, kommer man til et betalingsunivers, hvor man f.eks. kan købe en billet med Dankort. Billetten vil efterfølgende blive sendt til mobiltelefonen som en såkaldt ScreenTicket.