Keops-aktier til vejrs på revideret årsregnskab

Keops fastholder deres indtjeningsprognose, mod forventning, til årets resultat. Analytikere havde regnet med nedjustering i forhold til tidligere udmelding. (Opdateret)

Aktierne i ejendomskoncernen Keops steg tirsdag på

fondsbørsen i København.

Keops har offentliggjort sit reviderede årsregnskab, og ejendomsselskabet fastholder i den forbindelse forventningerne til 2006/07. Flere analytikere havde frygtet en nedjustering.

Keops-aktierne blev kort efter regnskabets offentliggørelse handlet 5,5 pct. højere til 21,10 kr. pr. aktie.

I sidste uge var det Nordea-analytikeren Michael West Hybholt, der tidligere i år stod bag en anden markant analyse, der fik Kops-aktierne til at falde meget, der sænkede indtjeningsestimaterne i Keops, fordi han mente, at Keops er for hurtige til at indtægstføre ikke-solgte projekter

Årsagen var, at Keops indtægtsfører, i deres ikke -reviderede årsregnskab for 2005/2006, salget af shopping-centret Galleri K, selvom salget ikke er gennemført.

Det fandt Nordea særdeles kontroversielt, da myndighederne for nylig bad Keops Development om kun at indrapportere solgte projekter, hvor køber havde overtaget risikoen ved det købte aktiv.

Derfor skrev Nordea i sin analyse, at de er usikre på, om Keops revisorer vil godkende salget af Galleri K, der gav Keops en opskrivning på 148 mio. kr. i 2005/2006-regnskabet.

Derudover kan det være, at Keops må tilbageskrive noget af opskrivningen på 250 mio. kr. som Keops bogførte i forbindelse med salget af en ejendomsportefølje til Essex Invest. Men salget faldt til jorden, hvilket kan betyde at opskrivningen fra Keops var for høj.

Grundet risikoen for, at revisorerne ikke vil godkende regnskabet fra Keops, sænkede Nordea-analytikeren forventningerne til Keops resultat før skat for 2005/06 med 200 mio. kr. til 673 mio. kr.

Men nu fastholder Keops altså sine udmeldinger fra den 16. december også efter at revisorerne har været igennem bøgerne.

Keops fastholder at årets resultat før skat er på 873 mio. kr.

(RB-Børsen)