Kasi-Jesper varsler opgør med Pandora

Erhvervsmanden Jesper »Kasi« Nielsen nægter at acceptere Pandoras opgørelse af en stærkt omtalt earn out-aftale. Han kræver regnskabsbøgerne åbnet.

Foto: Claus Bech

Jesper Nielsen lægger sig ikke uden kamp. Pandora kommer til at betale mere end de nul kroner, som selskabet netop har meddelt, at deres aftale er værd.

»Nu får vi adgang til alle bøgerne og de bagvedliggende tal, og jeg er ikke i tvivl om, at vi nok skal få, hvad der tilkommer os ifølge vores aftale med Pandora, uanset hvilke krumspring, der laves,« udtaler Jesper Nielsen i en skriftlig kommentar, som er sendt via hans PR- og kommunikationsdirektør til Berlingske Business.

Han har så sent som i november 2014 fortalt, at Pandora skylder ham 753 mio. kroner som følge af den earn-out-aftale, som de indgik i 2010, da Jesper Nielsens firma Kasi Group solgte den ejerandel, det havde i et Pandora-datterselskab til Pandora.

Den omtalte earn out er tirsdag langt om længe blevet opgjort endegyldigt af Pandora. Tidligere har Pandora værdisat aftalen til at være 518 mio. kroner værd. Men efterhånden er aftalens værdi blevet nedskrevet af Pandora på grund af dårlige resultater i særligt Tyskland, hvilket har sendt Jesper Nielsen op i det røde felt flere gange.

Denne gang reagerer Jespe Nielsen en smule mere afventende. Jesper Nielsen er på den ene side ikke overrasket over Pandoras nul-regnestykke, men han finder det på den anden side misvisende.

»Dette kommer ikke bag på mig med den adfærd, vi har oplevet fra Pandoras side de sidste år. Vi forlod Pandora CWE (datterselskabet i Tyskland, red.) med det største overskud i selskabets historie, men jeg kan se, at man med en totalomsætning på 11 milliarder og en Ebitda (indtjeningsgrad, red.) på 39% på koncernniveau har formået at skabe et rundt nul i de fem markeder, der er relevante for os - i markeder med en omsætning i 2014 på ca 1,6 milliarder,« meddeler han skriftligt.

Berlingske Business forsøger at få Jesper Nielsen til at stille op til et mundtligt interview om aftalen med Pandora.

Læs det store portræt af Jesper Nielsen her