Pandora betaler 0 kroner til Kasi-Jesper

Kasi-Jespers forsøg på at få 753 mio. kroner udbetalt fra Pandora ser ud til at mislykkes. Der kommer 0 kroner fra smykkekoncernen, viser regnskab.

Foto: Claus Bech

Der er dårlige nyheder til Jesper ”Kasi” Nielsen i Pandoras årsregnskab tirsdag morgen.

Smykkekoncernen har opgjort, at Jesper Nielsens firma Kasi ApS skal have præcis nul kroner udbetalt for sin stærkt omtalte earn out-aftale. Det fremgår af årsregnskabet fra Pandora, som netop er udsendt.

”Den hensatte forpligtelse til earn-out betalingen (er) DKK 0 mio,” skriver selskabet i sit årsregnskab for 2014. Earn out'en vedrører betaling for datterselskabet Pandora Centra Western Europe, som Jesper Nielsens firma Kasi ApS ejede sammen med Pandora frem til 2010.

Kasi ApS og familien Nielsen solgte i 2010 deres ejerandel på 49 procent til Pandora for en engangspris på 385 mio. kroner plus en siden meget omtalt earn out-betaling, der er baseret på indtjeningen i selskabet frem til og med 2014. Det er denne earn out-udbetaling, som nu bliver opgjort endegyldigt af Pandora.

En betaling på nul kroner vil Jesper Nielsen anse som stærkt utilfredsstillende. Ved flere lejligheder har han givet udtryk for, at Pandora mindst kommer til at betale en halv mia. kroner til ham. Senest havde han i slutningen af 2014 regnet sig frem til, at earn-out’en fra Pandora skulle sikre ham ikke mindre end 753 mio. kroner. Således er der en afgrundsdyb strid mellem de to parter, hvis Jesper Nielsen fastholder sin opgørelse.

Den manglende udbetaling fra Pandora kan vise sig særdeles afgørende for Jesper Nielsen og firmaet Kasi ApS. Som tidligere beskrevet i Berlingske Business mener både Brøndby IF, den tyske håndboldklub Rhein Neckar lowen og det danske skattevæsen at have penge til gode i netop Kasi ApS.

Berlingske Business arbejder på at få en kommentar fra Jesper Nielsen.