Pandora overstiger forventningerne

Smykkegiganten Pandora leverer bundsolidt årsregnskab og lover mere vækst i 2015.

Foto: Nils Meilvang. Pandora kan fremvise en endnu højere vækst, end analytikerne havde spået.
Læs mere
Fold sammen

Pandoras vækstridt fortsætter i 2015. Men dog med mindre styrke end hidtil.  Sådan lyder det tirsdag morgen fra smykkekoncernen.

Ledelsen forventer, omsætningen vil overstige 14 milliarder, og at man vil opnå en indtjeningsgrad på 37 procent i 2015. Det skal holdes op mod et 2014, hvor selskabet havde betydeligt mere fart på.

Pandora oplyser også tirsdag, at man vil overtage al distribution af Pandora-smykker i Kina gennem et samarbejde med Oracle Investment Limited.

Pandora omsatte i 2014 for 11,94 milliarder kroner og opnåede en driftsindtjening på 4,29 milliarder kroner (EBITDA) og en indtjeningsgrad på 36 procent, viser årsregnskabet, som netop er offentliggjort.

Forud for regnskabet havde analytikere  - ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans – forventet, at salget i 2014 ville vokse med 28,3 procent i forhold til 2013 og resultere i en omsætning på 11,6 milliarder kroner.

Den stigende dollar har samlet set en negativ indvirkning på selskabet, da priserne på guld og sølv afregnes i dollar. Dollarkursen har som den svækkede russiske rubel indvirkning på Pandora-regnskabet.

Pandora vil i dag påbegynde et nyt aktietilbagekøbsprogram for op til 3,9 milliarder kroner., som skal gennemføres i 2015 med det hovedformål at reducere selskabets aktiekapital på generalforsamlingen i 2016.

Regnskabet fra 2014 er Allan Leightons sidste som topchef i Pandora. Han har haft ansvar for den daglige ledelse siden sommeren 2013. Til marts bliver Leightons job overtaget af Anders Colding Friis, der kommer fra en stilling som topchef i Scandinavian Tobacco Group. Også på formandsposten og finansdirektørposten er der udskiftninger i Pandora.