Kamp om 39 LD-milliarder skudt i gang

Lønmodtagernes Dyrtidsfond har nu indbudt til åben kamp om at forvalte 39 milliarder kr., som indtil nu har været styret af LD Invest. Op mod 100 finanshuse ventes at kæmpe om pengene.

LD-direktør Carsten Koch. Han har nu påbegyndt et EU-udbud om styringen af langt hovedparten af dyrtidsfondens pengetank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LD har nu påbegyndt et EU-udbud om styringen af langt hovedparten af dyrtidsfondens pengetank, som LD oprindeligt selv kontrollerede, men som siden 2005 er blevet styret af LD Invest, der er majoritetsejet af LD selv.

Der er i alt udbudt 12 investeringsmandater, inden for alt fra guldrandede danske obligationer til miljø- og klimaaktier, som kapitalforvaltere i Danmark og resten af verden nu kan byde ind på at forvalte. I første omgang vil LD gennemføre en prækvalifikation, og de rådgivere der går videre, vil så udarbejde detaljerede tilbud hen over sommeren, hvorefter LD i slutningen af året vil vælge hvem der skal styre fondens penge de kommende fire år.

"Vi har forberedt os på, at 100 virksomheder kan søge om at blive prækvalificerede, og her er det afgørende, at alle stilles lige og vurderingen er fair og stringentt," siger LD-direktør Carsten Koch.

Til at hjælpe med at vurdere de indkomne tilbud har LD hyret det schweiziske firma PPCmetrics, der er specialister i at rådgive institutionelle investorer om valg af kapitalforvaltere.

I øvrigt understreger Carsten Koch at datterselskabet LD Invest ikke vil få en særstilling i konkurrencen om at forvalte milliarderne.

"LD Invest har præcis de samme muligheder som alle andre investeringsrådgivere. Alle bliver evalueret efter samme skala," siger Carsten Koch.

LD Invest vil dog fortsat forvalt den del af LDs formue, der er placeret i kapitalfonde og direkte i unoterede virksomheder.