J. Lauritzen: Tørlastmarkedet forsætter positive takter

Mads Peter Zacho, adm. direktør for J. Lauritzen. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Rederiet J. Lauritzen ser med optimisme på 2018 og fortsætter med at udskifte dyr og tidskrævende fragt med mere prisdygtigt.

I andet kvartal blev driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger (EBITDA) vendt til et overskud på 1 mio. dollar mod et underskud i samme kvartal 2017 på 0,6 mio. dollar.

»Forbedringen skyldes primært forsatte forbedringer af tørlastmarkedet, og specielt indtjeningen fra vor kerneflåde var bedre end forventet. Indtjeningen fra vores gastankskibe var ligeledes bedre end samme periode sidste år,« skriver J. Lauritzen i regnskabet.

I kvartalet udgjorde rederiets gennemsnitlige opererede tørlastskibe 79 mod 83 i første kvartal i år. Det gennemsnitlige antal opererede gastankskibe var 32, hvilket var uændret i forhold til kvartalet før.

Tørlastmarkedet oplevede den normale svækkelse i Q2, men endte imidlertid cirka 12 pct. højere end samme periode sidste år, oplyser rederiet i regnskabet.

»Vi er fortsat optimistiske i forhold til yderligere forbedringer af tørlastmarkedet på trods af usikkerheder i relation til toldsatser og handelspolitiske spændinger. Indtjeningen fra vore gastankskibe var på niveau med vore forventninger, på trods af det fortsat vanskelige marked for vores største skibe,« siger Mads P. Zacho, J. Lauritzens administrerende direktør, om regnskabet.

Også markedet for mindre gastankskibe var berørt af den sædvanlige sæsonsvækkelse, fremgår det af regnskabet.