IT-gigant trækker sig ud af Danmark igen - 250 får en fyreseddel

Den internationale IT-gigant Intel lukker sin udviklingsafdeling i Danmark som et led i en verdensomspændende spareplan, hvor Intel vil afskedige 12.000 ansatte. I Danmark mister 250 medarbejdere deres job.

Foto: JOHN MACDOUGALL. IT-giganten Intel trækker sig ud af Danmark. Det betyder, at 250 ansatte mister deres arbejde.
Læs mere
Fold sammen

IT-giganten Intel lukker sin udviklingsafdeling i Aalborg og trækker sig dermed ud af Danmark. Det skriver TV2 Nord på sin hjemmeside.

Intels afsked med Nordjylland betyder, at omkring 250 ansatte mister deres arbejde i løbet af det næste år. Medarbejdere fik onsdag eftermiddag overdraget den kedelige besked.

IT-giganten har iværksat en global nedskæringsplan, der betyder, at 12.000 medarbejdere på verdensplan skal fyres. Det svarer til lidt mere end 10 pct. af den samlede medarbejderstab.

Med nedlukningen i Aalborg mister Nordjylland en videnstung arbejdsplads, der blandt andet har udviklet software til mobiltelefoner. Ifølge TV2 Nord er langt de fleste ansatte ingeniører.

Intel trak sig oprindeligt ud af Danmark i 2001, men kom retur i 2010, da den amerikanske IT-gigant købte tyske Infineon Technologies og samtidig overtog 270 ansatte i Aalborg.

Intel har på verdensplan godt 107.000 ansatte.