Flere end 600 danske bankfolk mistede jobbet i år

Beskæftigelsen i Danmark har generelt været stigende gennem 2015 og ledigheden faldende. Men i finanssektoren har beskæftigelsen været faldende siden 2008 og 2015 var ingen undtagelse.

Foto: Thomas Lekfeldt

609 ansatte i finanssektoren mistede deres job i 2015. Det viser Finansforbundets opgørelse over afskedigelser, der er baseret på indberetninger fra tillidsmændene.

Nordea og Danske Bank har drypvist fyret henholdsvis 68 og 66 medarbejdere i løbet af året. På de efterfølgende pladser kommer lønadminitrationsfirmaet Bluegarden med 56 fratrædelser, Sydbank med  54, Nykredit med 47 og Jyske Bank/BRFkredit med 42.

Trods de mange afskedigelser er det lykkedes at holde ledighedsprocenten for Finansforbundets medlemmer nede på 2,5 pct. i november ifølge a-kassen FTF-A. Og det hænger i følge Finansforbundet blandt andet sammen med den hjælp, som forbundet og FTF-A yder til de medlemmer, der rammes af ledighed.

Finansforbundets formand Kent Petersen har siden 2008 været vidne til, at beskæftigelsen i sektoren kun er gået en vej – nedad.

»Derfor har forbundet i løbet af året engageret sig i at blive en aktiv spiller i jobskabelsen i den finansielle sektor. Konkret ved at leje ledige kontorer ud til fintech-iværksættere i forbundets domicil, og så er Finansforbundet sammen med Københavns Kommune og en stribe andre aktører optaget af at gøre København til nordisk centrum, for fintech,« skriver Finansforbundet i en kommentar til fyringstallene.

I forhold til 2014 har finanssektoren i år oplevet et pænt fald i antallet af fyringer og fratrædelser fra 966 finansansatte sidste år.

Men Finansforbundets formand håber også, at der i sektoren i de kommende år vil brede sig en erkendelse af, at fyring af medarbejdere ikke er løsningen.

»Jeg håber, af det ensidig fokus på kortsigtede omkostningstilpasninger efterhånden vil være ovre i virksomhederne. Man skal huske på, at det jo er medarbejderne i virksomhederne, der genererer omsætning og indtjening,« siger Kent Petersen til Nyhedsbrevet Finans.