IT-familie kan spinde guld på muligt salg

I 1998 stiftede Niels Zibrandtsen Global Connect, der var med til at bryde monopolet på telekommunikation i Danmark. Nu kan IT-frontløberne være på vej mod et salg.

Niels Zibrandtsen (i midten) og hans virksomhed Global Connect har vundet Entrepreneur of the Year på sjælland. Virksomheder leverer fibernet og telekommunikation. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

18 år efter Niels Zibrandtsen grundlagde Global Connect, kan IT-firmaet være på vej mod nye ejere – og Zibrandtsen-familie står til at tjene styrtende med penge på det. Det skriver Børsen.

Ifølge en pressemeddelelse fra Global Connect, har de modtaget en række uopfordrede interesseindikatorer fra potentielle investorer, hvorfor Zibra A/S har taget kontakt til revisor- og rådgivningsfirmaet Deloittes Corporate Finance-afdeling.

Zibra A/S er et holding selskab, der har den største aktieandel i Global Connect. Niels Zibrandtsen er direktør, mens hans kone, Lisbeth Neel Zibrandtsen, deres datter Anna samt sønnerne Claus og Peter Zibrandtsen står opgivet som ejere i statens CVR-register.

Tilbage i 1998 var Global Connect med Niels Zibrandtsen blandt de første til at gøre op med Tele Danmarks (i dag kendt som TDC) monopol på telekommunikation. Over de næste år kom Global Connect også ind på markedet i Tyskland og Sverige, inden Niels Zibrandtsen i 2014 stoppede som direktør i firmaet, han selv havde stiftet. Han er dog forsat som bestyrelsesformand.

Ifølge Børsen menes Global Connect at kunne værdisættes til op mod to milliarder kroner. Et ganske anseligt beløb selv for Zibrandtsen-familien, der ifølge CVR-registeret ejer mellem 67 og 90 % af Global Connect.