TDC ender som C20-duks i september efter salgsrygter

Købsrygter om TDC har fået aktiekursen til at stige omkring 6 pct. i september, opgjort kort tid før børsen lukker for måneden.

Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kurshoppet betyder, at aktien er den mest stigende i C20 Cap-indekset i september.

Ifølge Bloomberg News er kapitalfonden Apollo i gang med at lave et nyt og bedre overtagelsestilbud, efter at fonden angiveligt allerede i juli forsøgte at få fingre i det danske teleselskab. Andre kapitalfonde og Telia skulle også være klar i kulissen.

Aktieanalytiker Mikkel Duus-Hansen fra Spar Nord siger i forbindelse med opgørelsen, at det får en aktie til at stige, når der kan være udsigt til en hurtig gevinst.

Samlet er C20 Cap i den første efterårsmåned faldet med 2,8 pct. Og bag dette fald gemmer sig blandt andet en mørbanket Novo Nordisk-aktie, der den sidste dag i september ved middagstid er faldet med 11,7 pct. samlet set i løbet af måneden.

- Udmeldingen om prispresset på det amerikanske marked i forbindelse med halvårsregnskabet i august skaber virkelig bekymring hos investorerne. Det er den væsentligste forklaring på, at aktien også har lidt et betragteligt kursfald i denne måned. Og følgende i form af afskedigelse af 1000 medarbejdere har ikke rettet op på den situation, siger Mikkel Duus Hansen.

Også Lundbeck faldt i september mest med samlet 18,2 pct. Ifølge Spar Nords aktieanalytiker skal forklaringen på det fald findes i hovedkonklusionerne fra det første kliniske fase-3 studie med henblik på en egentlig evaluering af effekten af Idalopirdin, der bruges til symptombehandling af patienter med mild til moderat Alzheimers sygdom.

Aktiekursen faldt cirka 15 pct., da hovedkonklusionerne blev kendt, og det blev klart for investorerne, at forventningerne til Idalopirdin var for store.