ISS-tilbagetog kan koste dyrt

Det er meget usædvanligt, at ISS udskyder den planlagte børsnotering. Det kan koste op til 100 mio. kroner at gøre et nyt forsøg, lyder vurderingen.

Foto: Morten Germund

Hvis man har momentum, så gælder det om at holde det. Sådan lyder en tommelfingerregel på aktiemarkedet, ifølge analytiker Lau Svenssen. Han er derfor meget overrasket over ISS, der i går aftes udskød børsnoteringen på ubestemt tid.

ISS har indtil videre ikke villet kommentere, at de 15 timer før deadline smed ankeret og standsede den planlagte børsnotering. Ifølge ISS er det stadig planen at gennemføre noteringen på et senere tidspunkt. Men det kan vise sig at blive en bekostelig affære.

- Hvis de skal stoppe og begynde forfra, taler vi et kæmpe beløb. Realistisk set er det nok oppe i omkring 100 mio. kroner, siger Lau Svenssen, analytiker i Aktieinfo.

Stram tidsplan

Hvis ISS skal gennemføre børsnoteringen skal de ikke vente for længe, vurderer Lau Svenssen. I princippet er prospektet gyldigt i et år, men hvis der skal ændres i det, kommer det til at koste både tid, arbejde og ikke mindst penge. Og med et kvartalsregnskab i horisonten giver det ISS få uger til at komme tilbage på sporet.

- Det undrer mig meget, at de trækker det tilbage. Markedet er faldet fem procent, hvilket ikke er voldsomt. Der er ingen tvivl om, at ISS er blevet fanget på det forkerte ben i forhold til Japan og Libyen, men når de er begyndt, skal de også spille bolden i mål, siger Lau Svenssen.

ISS fortæller, at der har været stor interesse for at tegne aktierne - også til den ønskede pris. Men ifølge Berlingske Business' oplysninger vil de bud, der er givet, nu skulle gå om.