Ingen piratjagt blandt studerende

Microsoft vil ikke være politimænd over for studerende, der anvender piratkopier, og politiet har ikke kræfter til den slags.

Det er ulovligt at kopiere både film og softwareprogrammer. Alligevel er hvert fjerde program på danske computere en piratkopi. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IT-giganten Microsoft agter ikke at forfølge danskere, der ulovligt kopierer virksomhedens computerprogrammer, og heller ikke politiet har kræfter til at efterforske mindre sager.

»Vi bruger ikke tid eller penge på at mandsopdække studerende eller andre, de rmisbruger vore produkter. Vi vil ikke løbe rundt og lege politibetjente,« siger divisionschef Thomas Schnegelsberg fra Microsoft Danmark til MetroXpress.

Microsoft vil hellere slå et slag for at få folk til at købe især Office-kontorpakken ved at gøre produktet bedre og billigere for studerende.

Hvert fjerde program er en piratkopi

Ifølge en opgørelse fra Business Software Alliance (BSA), som samler de store softwareproducenter, har man mistet 1,2 milliarder kroner sidste år i Danmark som følge af piratkopiering. En stor del af årsagen er stigningen i salget af PCer sidste år. Hvert fjerde softwareprogram installeret på en dansk PC er stadig en piratkopi.

Politiet kan heller ikke gøre meget ved uvæsenet.

»Vi går kun ind i en enkeltsag, hvis vi får en anmeldelse fra rettighedshaverne. Vi skal meget længere op i fødekæden, før vi gør det på eget initiativ,« siger vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (Bagmandspolitiet) til avisen.

Politiet jager i stedet folk, der ulovligt spreder kopier af softwareprogrammerne på nettet.