Microsoft angriber kinesiske pirater

Der ligger piratkopier på langt de fleste computere i Kina. Men nu går Microsoft til modangreb. De skærer 70 pct. af prisen på Office.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BEIJING: Kineserne er vilde med Microsoft. De er bare ikke så vilde med at betale for computerprogrammerne. Men amerikanske Microsoft tager nu kampen op mod de kinesiske piratkopier. Og de bruger både kæp og gulerod.

For det første begynder Microsoft i dag på en kampagne, hvor de ulovlige kopier vil få skærmene til at gå i sort over hele Kina. Hvis brugerne af Windows har sat deres piratkopierede styresystemer til automatisk opdatering, vil computerens skrivebord skifte til sort farve en gang i timen, og der vil dukke en besked op i højre hjørne.

»Alle PCerne i min afdeling bruger piratkopier. Jeg er spændt på at se, hvad der kommer til at ske,« som en kinesisk bruger har skrevet på på pconline.com.cn.

Det viser, hvor stort omfanget er af piratkopieringen i Kina, hvor både Windows og kontorpakken Office er populære. For det er både private og virksomheder, som bruger de ulovlige kopier.

I følge Business Software Alliance (BSA) var 80 pct. af al software i Kina i 2007 ulovligt, skriver Financial Times. BSA er industriorganisation, der forsøger at bekæmpe piratkopiering af software. Medlemmerne er bl.a. Microsoft, Apple, Adobe og Cisco.

Men det er nemt at undgå sorte skærme: »Jeg slog bare Windows update fra alle computere. Så er der ingen problemer,« skriver en anden bruger, Lanyufei, på pconline.com.cn.

Men Microsoft giver også de kinesiske computerbrugere en gulerod. Microsoft har sænket prisen på kontorpakken Office med 70 pct., og det skal overbevise kineserne om, at det er en god idé at købe lovlige programmer. Microsoft siger selv, at kampagnen og salget går over al forventning. Uden dog at sætte tal på. Prisen på en Office-pakke i Kina ligger nu på 163 kroner.