Tre forsøg - og vi lukker dit internet

Omstridt lov mod ulovlig kopiering af film og musik godkendt i den franske nationalforsamling.

Den franske nationalforsamling godkendte med 296 stemmer for og 233 imod, at stikket hos netpirater kan trækkes. Foto: Patrick Kovarik, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter måneders debat vedtog den franske nationalforsamling tirsdag et kontroversielt forslag om at lukke for Internet-adgangen, hvis man tre gange bliver taget i at hente piratkopier af film og musik på nettet.

296 medlemmer af forsamlingen stemte for, 233 imod. I dag, onsdag, skal senatet sige endeligt god for loven, som har støtte fra præsident Nicolas Sakozy, men som overraskende blev stemt ned i samme nationalforsamling for en måned siden.

En, to ... tre

Et nyt statsligt kontor skal administrere loven. Første gang man tages i ulovlig fildeling, får man en advarsel pr. e-post. Anden gang ankommer et brev. Tredje - og sidste - gang bliver Internet-forbindelsen lukket i et år.

Film- og musikbranchen jubler over tiltaget efter i årevis at have kæmpet mod den ulovlige kopiering.

Borgerrettighedsgrupper er dog stærkt betænkelige og advarer om, at de forkerte kan ende med at blive straffet, hvis deres identitet bliver stjålet, eller hackere får adgang til deres computere. Samtidig sammenligner de loven med statsovervågning af borgerne.

EU-afvisning

Europa-Parlamentet afviste i april at gøre de franske tanker til fælles EU-lov, men franskmændene giver ikke op.