IKEA trækker ikke væltende kommoder tilbage i Danmark

IKEA i Danmark vil ikke trække møbler tilbage, selv om de betragtes som farlige på det amerikanske marked.

Ikea i Danmark vil ikke trække møbler tilbage, selv om de betragtes som farlige på det amerikanske marked. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IKEA i Nordamerika meddeler tirsdag, at møbelgiganten trækker mindst 27 millioner udvalgte kommoder tilbage, fordi de kan tippe og vælte ned over børn. I værste fald kan børnene miste livet.

I Danmark har IKEA dog ikke tænkt sig at følge op på initiativet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra IKEA.

»Når vi ikke foretager et tilbagekald af kommoderne i Danmark skyldes det, at vores produkter overholder alle obligatoriske sikkerhedskrav,« lyder det fra Markus Ekewald, der er salgschef i IKEA Danmark.

I Nordamerika har IKEA trukket kommoder og skabe i Malm-serien tilbage, og ifølge NBC News kommer det som reaktion på, at tre børn har mistet livet på grund af et faldende møbel.

»I Danmark har vi gudskelov ikke registreret nogen fatale ulykker som følge af, at en IKEA-kommode er væltet,« lyder det fra Ikeas salgschef.

IKEA forklarer, at tilbagekaldelsen i USA og Canada skyldes, at man her fremover vil følge nogle frivillige sikkerhedsstandarder.

På de øvrige markeder inklusiv det danske vil man fortsat sørge for at overholde gældende nationale sikkerhedskrav.

»Vi skal prioritere sikkerhed højest, og gøre hvad vi kan for at hjælpe vores kunder med at forbedre sikkerheden i hjemmet,« forklarer Markus Ekewald og understreger, at den bedste måde at sikre mod en væltende kommode er at fastgøre den til væggen.

IKEA Danmark oplyser, at kommoder i Malm-serien i Nordamerika har forårsaget tre ulykker med døden til følge, siden serien kom på markedet i 2002.

IKEA har samtidig viden om yderligere tre dødsulykker siden 1989, hvor andre IKEA-kommoder har været involveret. Altså i alt seks dødsulykker fra 1989 frem til i dag.

I ingen af de seks tilfælde var det medfølgende sikkerhedsbeslag benyttet, oplyser IKEA Danmark.