Højesteret skal tage stilling til hemmelige jobklausuler

IBM er blevet frikendt i sag om hemmelige jobklausuler. Nu kan sagen meget vel ende i Højesteret.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Slaget om hemmelige jobklausuler hos IBM er langtfra slut.

Forbundet for IT-ansatte, Prosa, vil anke dagens afgørelse i Østre Landsret til Højesteret.

Østre Landsret har i dag afvist, at en tidligere medarbejder i IBM var begrænset i sine jobmuligheder via en hemmelig jobklausul.

Landsretten fandt det ikke bevist, at medarbejderen, Claus Juul Bobjerg, var begrænset på jobmarkedet som følge af en hemmelige jobkartel-aftale mellem IBM og A.P. Møller - Mærsk-gruppen. Forbundssekretær i Hanne Lykke Jespersen fra Prosa er stærkt utilfreds med afgørelsen. Hun mener, at Østre Landsret har udeladt de vigtige præmisser i sagen. Hanne Lykke Jespersen hæfter sig ved, at landsretten kun har taget stilling til 14-15 kontrakter ud af 300 kontrakter.

"Efter PROSAs vurdering er det netop de 300 kontrakter, som der er klausuler på. Derfor er det påfaldende, at IBM har nægtet at fremlægge disse kontrakter i retten. Derfor anker vi dommen til Højesteret. Vi må sikre, at de relevante kontrakter bliver fremlagt for en retsinstans, siger Hanne Lykke Jespersen.

"Denne sag er klokkeklar: IBM burde være blevet dømt for at have hemmelige jobklausuler. Hvis ikke de fremlagte beviser er nok, er der ikke nogen beskyttelse af lønmodtagerne i disse sager," siger hun.